Βαρέθηκες τον καφέ; Πέντε εναλλακτικά ροφήματα

Ροφήματα που έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τον καφέ

Ο καφές είναι σίγουρα το απόλυτο ρόφημα για να «ξυπνήσει» κανείς για τα καλά, δίνοντας την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει η μέρα. Τι γίνεται όμως αν χρειαζόμαστε ένα boost ενέργειας και κατά τις απογευματινές ώρες, αλλά δεν μπορούμε και να θυσιάσουμε τον βραδινό μας ύπνο στη συνέχεια; Ακολουθούν πέντε εναλλακτικά ροφήματα για τον καφέ, που θα μας δώσουν τη λύση.

Θέλεις κάτι γλυκό; Δες μερικές light επιλογές

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, αλλά σε μικρότερες ποσότητες από τον καφέ, η οποία μπορεί να προσφέρει ένα ήπιο boost ενέργειας χωρίς να διαταράξει τον ύπνο μας. Περιέχει επίσης L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να προάγει την εγρήγορση και την εστίαση, ενώ μειώνει το άγχος.

Αφέψημα από βότανα

Πολλά αφεψήματα από βότανα δεν περιέχουν καφεΐνη και μπορούν να αποτελέσουν μια καταπραϋντική εναλλακτική λύση στον καφέ. Η μέντα, το τζίντζερ και το χαμομήλι είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές. Το τσάι μέντας, ειδικότερα, μπορεί να είναι αναζωογονητικό λόγω της γεύσης του, που ξυπνά τις αισθήσεις.

Yerba Mate

Το Yerba mate είναι ένα ρόφημα που μοιάζει με τσάι και προέρχεται από τη Νότια Αμερική. Περιέχει καφεΐνη, αλλά παρέχει μια πιο ομαλή, μακροχρόνια ώθηση ενέργειας σε σύγκριση με τον καφέ. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα.

Matcha

Το Matcha είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού σε σκόνη που περιέχει καφεΐνη και προσφέρει πιο ήπια απελευθέρωση ενέργειας σε σύγκριση με τον καφέ. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προσφέρει μια ιδιαίτερη, earthy γεύση.

Kombucha

Το Kombucha είναι ένα ρόφημα που έχει προηγουμένως υποστεί ζύμωση. Περιέχει μια μικρή ποσότητα καφεΐνης από τα φύλλα τσαγιού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του. Είναι επίσης πλούσιο σε προβιοτικά και μπορεί να προσφέρει μια ήπια ανάταση ενέργειας.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top