Aυτά είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουν άνετα οι διαβητικοί

Ζάχαρο: Ποιες τροφές μπορείς μπορείτε άνετα να φάτε

Η πάθηση του σακχαρώδους διαβήτη απαιτεί τη ρύθμιση του καθημερινού διαιτολογίου, με την προσθήκη των κατάλληλων τροφών που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όπως και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Ακολουθούν επτά παραδείγματα που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα, σε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς υπερβολές.

Θέλεις λαμπερό δέρμα; 10 τροφές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Το σπανάκι, το λάχανο και άλλα φυλλώδη λαχανικά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή και βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Στραγγιστό γιαούρτι

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή σνακ για διαβητικούς. Επιλέξτε φυσικά προϊόντας χωρίς ζάχαρη και τεχνητές γεύσεις.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος είναι όλα εξαιρετικές πηγές υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως η κινόα, το καστανό ρύζι και η βρόμη, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα δημητριακά.

Κανέλα

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πασπαλίστε την πάνω από γιαούρτι, βρόμη και φρέσκα φρούτα ή προσθέστε την σε συνταγές για φυσική ενίσχυση της γεύσης.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top