Detox: Ο απόλυτος οδηγός αποτοξίνωσης μετά το Πάσχα!

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο για να «ξεφουσκώσεις»!

detox

Το είπαμε και το «Χριστός Ανέστη» και ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω δικαιολογίες και χειμωνιάτικες συμπεριφορές – όπως το comfort food.
Let’s do detox...όχι όμως με ακραίες και εξαντλητικές δίαιτες, αλλά με αυτό που λειτουργεί και μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Για να ξεκινήσουμε είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι detox ή αλλιώς αποτοξίνωση κάνει μόνο του το σώμα μας, καθημερινά, μέσω των 3 βασικών οργάνων του εντέρου, του συκωτιού και των νεφρών.

Αρκεί λοιπόν να βοηθήσετε αυτά τα όργανα να λειτουργούν σωστά με πολύ απλές προσθήκες στην καθημερινότητά σας όπως: δροσιστικών smoothies..γεμάτα συστατικά που προάγουν την πέψη, την αποτοξίνωση, την ενυδάτωση και το «ξεφούσκωμα» που σίγουρα θα σας κάνουν να νιώσετε τέλεια!

Καλομοίρα: Το Smoothie της με τα 10 υλικά - Ιδανικό για γρήγορο Detox

Αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, συνεχίστε να διαβάζετε για ολοήμερες συμβουλές που θα σας κάνουν να νιώθετε… φρέσκος!

detox

  • Φάτε ΟΛΑ τα φρέσκα τρόφιμα: Μην ξεχνάτε..έχουμε άνοιξη και αυτό σημαίνει… περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών, νερού και αντιοξειδωτικών γεμίζοντας το 1/2 πιάτο σας με μη αμυλούχα λαχανικά και προσθέτοντας φρούτα στο πρωινό και τα σνακ σας!  Μην ξεχάσετε να προσθέσετε άπαχη πρωτεΐνη και πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να προάγετε το υγιές/ενυδατωμένο δέρμα, να μειώσετε τη φλεγμονή και να εξισορροπήσετε το σάκχαρο στο αίμα.
  • Σταματήστε να φοβάστε το λίπος: Τα υγιή λίπη όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο είναι οι καλύτεροι φίλοι σας όταν αισθάνεστε και εσείς ικανοποιημένοι από τα γεύματά σας. Σας κρατούν χορτάτους, προσθέτουν γεύση και υφή και μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρά σας!
  • Θέστε στόχους στο νερό: Η ενυδάτωση είναι το σύνθημά μας! Το 60% του σώματός σας αποτελείται από νερό και με την αύξηση της θερμοκρασίας, είναι ακόμη πιο σημαντικό να συμβαδίζετε με τα υγρά σας. Το νερό βοηθά το φούσκωμα, τη διαχείριση βάρους, το μεταβολισμό, την αποτοξίνωση και την ενέργεια ενώ προστατεύει τους μύες, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις σας, οπότε αν σκοπεύετε να κινηθείτε περισσότερο τους θερμότερους μήνες πιείτε!
  • Βγείτε έξω και μετακινηθείτε: Η ηλιοφάνεια που φέρνει η άνοιξη είναι μια πολυτέλεια που παρέχει ζεστασιά, βιταμίνη D και ευτυχία. Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να απολαμβάνουμε τον καιρό και ταυτόχρονα να αποκομίζουμε οφέλη για την υγεία είναι να κινούμαστε… σε εξωτερικούς χώρους. Ανεβείτε σε ένα ποδήλατο, πηγαίνετε μια βόλτα ή τρέξτε στις αγαπημένες σας διαδρομές και αν έρθετε στο Φλοίσβο ίσως πετύχετε και εμένα... Η κίνηση του σώματός σας αυξάνει το οξυγόνο στα κύτταρα σας, απομακρύνει τα περιττά υγρά από το σώμα σας και προάγει την πέψη και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως η αποτοξίνωση δε χρειάζεται να είναι δύσκολη, απλά πρέπει να είναι πραγματική! Πραγματικό φαγητό. Πραγματική ζωή. Πραγματικές λύσεις.

Θεοδώρα Δάμα
BSc Διατροφής & Διαιτολογίας

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top