Δέκα tips για να έχεις «μυαλό ξυράφι»

Θα σε βοηθήσουν να οξύνεις την αντίληψή σου

Δέκα Tips Για Να Γίνεις Εξυπνότερη

Ποιος είναι ο εχθρός του έξυπνου; Ο εξυπνότερος, γι’ αυτό κι εμείς πιο κάτω σου αναλύουμε 10 τρόπους για να οξύνεις την αντίληψη και την εξυπνάδα σου. 

Έξι τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις μετά τη λήξη τους

1. Αναρωτήσου 

Μην υποθέτεις τίποτα και μην υποκύπτεις χωρίς σκέψη σε συμπεράσματα. Κράτησε τα μάτια σου ορθάνοιχτα και το μυαλό σου ανοιχτό. Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης -και η αμφισβήτηση και η περιέργεια είναι το κλειδί για να την ξεπεράσεις.

2. Διάβασε περισσότερο 

Πριν από πολλά χρόνια, άρχισα τη συνήθεια να διαβάζω ένα βιβλίο την ημέρα και ο πλούτος της γνώσης που συσσωρεύω κάθε εβδομάδα είναι ανεκτίμητος. Κάνε το διάβασμα συνήθεια -σοβαρό διάβασμα και όχι celebrity κουτσομπολιά στο διαδίκτυο. Ακόμα κι αν είναι μόνο μέρος ενός κεφαλαίου κάθε μέρα, τήρησε το πρόγραμμα ανάγνωσης και θα δεις πως η διάνοιά σου θα εμπλουτιστεί.

3. Κάνε παρέα με εξυπνότερους

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να μιλήσουν. Ξέρουν πώς να επεκτείνουν το μυαλό τους και να τροφοδοτούν τον εγκέφαλό τους, επομένως το να περνάς χρόνο μαζί τους είναι καλό για εσένα σε πολλά επίπεδα.

4. Αφιέρωσε χρόνο για προβληματισμό

Είμαστε όλοι τόσο απορροφημένοι, που είναι εύκολο να πάμε από το ένα πράγμα στο άλλο χωρίς να το αναλύσουμε. Αφιέρωσε χρόνο για παύση και προβληματισμό -ο προβληματισμός είναι σημαντικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας.

5. Ασκήσου

Δεν μπορεί να φροντίζεις το μυαλό σου και να παραμελείς το σώμα σου. Δημιούργησε πειθαρχία στο να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις όσον αφορά τη διατροφή, την άσκηση και τον ύπνο.

Δέκα tips για να γίνεις... εξυπνότερη

5 εύκολοι τρόποι για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά

6. Να έρχεσαι αντιμέτωπη με νέες ιδέες 

Έχε μαζί σου ένα ημερολόγιο για να σημειώνεις ιδέες όταν σου έρχονται. Ώθησε τον εαυτό σου να είναι δημιουργικός και να σκέφτεται νέους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων. Να ελέγχεις τις ιδέες σου εβδομαδιαίως και να τις επεξεργάζεσαι.

7. Κάνε κάτι που σε τρομάζει

Το να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου σε κάνει πιο γενναία, πιο έξυπνη και πιο ικανή να αντέξεις αυτό που σου φέρνει η ζωή. Μερικές φορές οι μεγαλύτερες ανταμοιβές στη ζωή προέρχονται από το να κάνεις τα πράγματα που σε τρομάζουν περισσότερο.

8. Διάβασε κάτι που συνήθως δεν θα ήθελες

Αναζήτησε σε καθημερινή βάση στο Διαδίκτυο και σε άλλα μέσα για θέματα, ενδιαφέροντα ή άλλες πηγές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Με αυτό τον τρόπο, κάνοντας κάτι τέτοιο, απορροφάς γνώση στην οποία δεν θα είχες ποτέ πρόσβαση διαφορετικά.

9. Μοιράσου

Το να μαθαίνεις κάτι νέο είναι σημαντικό, αλλά το να μοιράζεσαι αυτή τη γνώση κάνει αυτό που έμαθες να λειτουργεί και να έχει νόημα.

10. Να είσαι επιλεκτική

Τα έξυπνα άτομα τείνουν να έχουν λιγότερους φίλους από τον μέσο άνθρωπο - τουλάχιστον εν μέρει επειδή όσο πιο έξυπνοι είναι, τόσο πιο επιλεκτικοί γίνονται. Με ποιον περνάς χρόνο αντικατοπτρίζει αυτό που είσαι.

Πηγή: mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top