Πώς να κάνεις τα αγαπημένα σου γλυκά πιο light

Κι όμως μπορείς να τρως γλυκά χωρίς να παίρνεις βάρος

Τα γλυκά, όταν διακρίνονται από ποιοτικά υλικά και καταναλώνονται με σύνεση, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν τμήμα μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, ενώ η παρασκευή τους αποτελεί μια εξαιρετικά διασκεδαστική διαδικασία. Το βέβαιο είναι στο ότι δεν είναι όλα τα γλυκά ίδια από άποψη θερμίδων, λιπαρών ουσιών ή θρεπτικών συστατικών, γεγονός που σημαίνει ότι και οι επιλογές που κάνουμε ως προς το τι θα φτιάξουμε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη δημιουργία ελαφρών επιδορπίων, που θα σε κάνουν να συνδυάσεις την απόλαυση με την φροντίδα της υγείας και του σώματός σου.

Τρία πράγματα που νομίζουμε για τη γυμναστική αλλά τελικά δεν ισχύουν

Αφαίρεσε τα περιττά λιπαρά από τη συνταγή

Πώς μπορείς να αφαιρέσεις τα περιττά λίπη από ένα γλυκό; Μα αντικαθιστώντας απλώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αναγράφονται στη συνταγή (δηλαδή το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί κρέμα κ.α.) με τα αντίστοιχες light προϊόντα.

Mη βάζεις γλάσο στο κέικ

Παράλειψε το γλάσο

Παρέλειψε το γεμάτο κρυσταλλική ζάχαρη γλάσο από το κέικ σου και επίλεξε να γαρνίρεις τα γλυκά σου με φρέσκα φρούτα όπως οι φράουλες ή ξηρούς καρπούς. Θα γλιτώσεις άπειρες θερμίδες.

Αντικατέστησε τα λιπαρά υλικά με υγιεινά

Βάλε δημητριακά ολικής άλεσης

Το αλεύρι ολικής άλεσης ή η βρόμη ως συστατικό στα γλυκά όπως μια τάρτα, καθιστούν τις γλυκές συνταγές σε πιο υγιεινές, αφού προσθέτεις έτσι έξτρα φυτικές ίνες που χορταίνουν πιο γρήγορα. Έτσι, καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα, χωρίς να χάνεις όμως σε γεύση.

βάλε δημητριακά στις συνταγές σου

Πες «ναι» στα φρούτα

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα κάνουν τα επιδόρπια πολύ πιο υγιεινά και πλούσια σε γεύση. Βάλε λοιπόν στο κέικ κομμάτια μήλου αντί για γλάσο από πάνω και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

πρόσθεσε φρέσκα φρούτα στο γλυκό σου και όχι κομπόστες

Πρόσθεσε άρωμα χωρίς έξτρα λιπαρά

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις γευστικά και αρωματικά το γλυκό σου, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως έξτρα λιπαρά και ζάχαρη, διάλεξε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή και τις ολόκληρες φλούδες και το χυμό από φρέσκα φρούτα. Τα γλυκά σου θα αποκτήσουν φρέσκια και λαχταριστή γεύση, παραμένοντας ελαφριά.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top