Τρία πράγματα που νομίζουμε για τη γυμναστική αλλά τελικά δεν ισχύουν

Είναι μύθοι και πολλοί τα εφαρμόζουμε

Όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στην άσκηση υπάρχουν μερικοί μύθοι που κυκλοφορούν επί δεκαετίες εκεί έξω, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις γύρω από πολλά χαρακτηριστικά της που οφείλουμε να γνωρίζουμε για να διατηρούμε το σώμα και το πνεύμα μας σε εγρήγορση και ευεξία.

Εσύ ξέρεις τι είναι η «καλλισθενική» γυμναστική;

Ακολουθούν λοιπόν 3 από αυτούς, που σίγουρα δεν ισχύουν, για να τους αποβάλεις από τη σκέψη σου και να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι με σωστούς όρους.

Έχεις αυπνίες; Εφάρμοσε αυτή τη μέθοδο

«Όσο περισσότερες ώρες προπονείσαι, τόσο το καλύτερο για το σώμα»

Οι αυξημένες ώρες στο γυμναστήριο ή σε όποιο άλλο άθλημα επιλέξεις, δεν συνεπάγονται απαραίτητα καλύτερα αποτελέσματα για το σώμα και τη φόρμα σου. Κι αυτό μιας που μπορείς κάλλιστα να διαλέξεις ένα έντονο πρόγραμμα λίγων λεπτών, το οποίο ωστόσο να έχει δυναμικά αποτελέσματα ως προς τις καύσεις που σημειώνεις όπως και τη γενική σου πρόοδο. Επιπλέον, οι αυξημένες ώρες γυμναστικής μπορούν να οδηγήσουν πολλές φορές και σε εξάντληση, όπως και τραυματισμούς, πράγμα που σίγουρα είναι ανεπιθύμητο.

Eφτά υγιεινά σνακ που μπορείς άφοβα να φας!

«Πρέπει να ασκείσαι εντατικά κάθε μέρα»

Το βασικό είναι στο να διατηρούμε έναν ενεργό τρόπο ζωής και να είμαστε δραστήριες για πολλές ώρες την ημέρα, φροντίζοντας πάντα να ξεκουραζόμαστε ποιοτικά και επαρκώς για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Μια μέρα ανάπαυσης μετά από μια έντονη προπόνηση είναι πάντα απαραίτητη για την μυϊκή μας αποκατάσταση, οπότε μην το παραμελείς.

«Πρέπει να φας κάτι μέσα σε μισή ώρα μετά το τέλος της γυμναστικής»

Σίγουρα είναι σημαντικό να τρως όσο πιο γρήγορα μπορείς μετά από μια προπόνηση για την αναπλήρωση των ουσιών που έχουν χαθεί σε ενέργεια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι καταστροφικό το να συμβεί αυτό σε περισσότερο χρόνο από αυτά τα 30 λεπτά. Για τη λήψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, φρόντισε να καταναλώσεις ένα μείγμα υδατανθράκων και πρωτεΐνης, με το γιαούρτι, το βραστό αβγό, τη γαλοπούλα, τα smoothies φρούτων και πρωτεΐνης ή μιας αραβική πίτα με βραστό κοτόπουλο να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top