3 είδη άσκησης στη φύση που γυμνάζουν σώμα και πνεύμα

Ποια είναι τα καλύτερα είδη άσκησης που μπορείς να κάνεις στη φύση;

Η επαφή με τη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, κάνοντας παράλληλα καλό στην ψυχική μας υγεία χάρη στη χαλάρωση και τη διαύγεια πνεύματος που αυτή προσφέρει. Να λοιπόν 3 είδη άσκησης που μπορούμε να δοκιμάσουμε με ευκολία σε ανοιχτό χώρο με πράσινο, ξεκινώντας αύριο κιόλας.

Προπόνηση υψηλής έντασης ή αλλιώς το μυστικό για άμεση καύση λίπους

Πεζοπορία

Η πεζοπορία μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τη φύση μόνοι ή με την παρέα μας, γυμνάζοντας αποτελεσματικά τους τετρακεφάλους και τους ιγνυακούς τένοντες, μιας που τα μονοπάτια στη φύση προσφέρουν συνεχώς μεταβαλλόμενο έδαφος. Η πεζοπορία γυμνάζει όλο το σώμα, χτίζει ισχυρούς μυς και οστά και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, προστατεύοντάς μας από αναπνευστικές παθήσεις. Βοηθά επίσης ιδιαίτερα την ψυχική μας υγεία, ανεβάζοντας τη διάθεση στο φουλ.

3 είδη άσκησης στη φύση που γυμνάζουν σώμα και πνεύμα

5 σημάδια ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης D

Περπάτημα ή τρέξιμο

Το περπάτημα ή το τρέξιμο στη φύση είναι δραστηριότητες που μπορούν να υιοθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος και να ζούμε, ακόμη και από ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένη φυσική δραστηριότητα στο παρελθόν. Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα μας διατηρεί σε φόρμα, ενώ το τρέξιμο είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει, με παρέα ή χωρίς.

Οργανωμένα αθλήματα στη φύση

Υπάρχουν και πολλά πιο εξειδικευμένα και συνήθως ομαδικά αθλήματα που μπορούν να λάβουν χώρα στα φύση, όπως η αναρρίχηση στο βουνό, το ράφτινγκ, το καγιάκ και η κωπηλασία, τα οποία εγγυώνται φυσική κατάσταση σε απόλυτη φόρμα και διασκέδαση. Απαιτούν φυσικά εκπαίδευση και τεχνικό εξοπλισμό, αξίζουν όμως τον κόπο για όλα όσα προσφέρουν από την πρώτη κιόλας στιγμή ενασχόλησης.

 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top