3 λόγοι να κάνεις Cross Training στο γυμναστήριο

Η προπόνηση που ενδυναμώνει τους μύες και επιταχύνει τον μεταβολισμό

Tο cross training ή κυκλική ή διασταυρούμενη προπόνηση, είναι μια μέθοδος προπόνησης όπου εναλλάσσονται οι ασκήσεις και οι μύες που χρησιμοποιούνται κάθε φορά. Το πρόγραμμα που ακολουθείται χωρίζεται συνήθως σε σταθμούς, όπου κάθε σταθμός έχει μία ή παραπάνω ασκήσεις που ευνοούν διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Khloe Kardashian: Με αυτές τις ασκήσεις ενδυνάμωσης διατηρείται fit

Τι ακριβώς προσφέρει το cross training στο σώμα μας

Ενισχύει το μεταβολισμό

Ακολουθώντας τον εν λόγω τρόπο προπόνησης, μειώνουμε το παθητικό διάλειμμα του ασκούμενου, κρατώντας ψηλά τις καρδιοαναπνευστικές απαιτήσεις, δηλαδή τον αερόβιο μηχανισμό ή, με άλλα λόγια, το cardio. Ταυτόχρονα παρέχουμε διάρκεια στη προπόνηση, καθώς οι μύες μας έχουν χρόνο για να ξεκουραστούν.

3 λόγοι να κάνεις Cross Training στο γυμναστήριο

Διορθώνει τις μυϊκές ανισορροπίες           

Με αυτή τη μέθοδο άσκησης έχεις την ευκαιρία να δώσεις έμφαση στα μέρη που το σώμα σου έχει μεγαλύτερη ανάγκη, ακολουθώντας την τακτική της διορθωτικής γυμναστικής για τη στάση του σώματος και τη βελτίωση μυϊκών ανισορροπιών που μπορεί να έχεις.

Καλλίγραμμα πόδια; 5 ασκήσεις για να τα αποκτήσεις

Σπάει τη ρουτίνα στην άσκηση

Cross training σημαίνει ποικιλία στο καθημερινό πρόγραμμα ασκήσεών σου, γεγονός που ευνοεί αν βαριέσαι σε γενικές γραμμές τη γυμναστική. Η εναλλαγή των μυϊκών ομάδων με τις οποίες ασχολείσαι καθιστά την προπόνηση πιο ευχάριστη και δύσκολα σκιπάρεις τα μαθήματά σου.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top