5+1 οφέλη που σου προσφέρουν τα κεράσια

Πώς το πιο απολαυστικό φρούτο σε βοηθάει να αδυνατίσεις (και όχι μόνο)

Ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα εποχής δεν είναι άλλα από τα κεράσια, που έχουν πρωταγωνιστική παρουσία στο διαιτολόγιό μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Και δεν είναι μόνο η νοστιμιά που τα αναδεικνύουν σε μια από τις κορυφαίες επιλογές για σνακ, αλλά και τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία μας, που μπορείς να διαβάσεις παρακάτω.

7 λόγοι που το βερίκοκο είναι το superfood του καλοκαιριού

Διαθέτουν αντιοξειδωτικά

Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, μια ουσία απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά και για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Η ίδια ουσία (μελατονίνη) βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ύπνου, γι΄ αυτό και τα κεράσια αποτελούν ένα τέλειο σνακ για να καταναλώσεις περίπου δύο ώρες προτού κοιμηθείς.

5 τροφές που καίνε λίπος και αυξάνουν την μυϊκή μάζα ταυτόχρονα

Οφέλη που προσφέρουν τα κεράσια

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Οι ανθοκυανίνες, συστατικό που συναντάται σε υψηλή περιεκτικότητα στα κεράσια και τους χαρίζει το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο χρώμα τους, μπορούν να γίνουν ο σύμμαχός σου στην απώλεια βάρους και λίπους, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.

Διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες

Η μελατονίνη, επίσης, επιβραδύνει και τη διαδικασία γήρανσης, καθώς μπορεί ίσως να εξουδετερώνει την οξειδωτική βλάβη και να καθυστερεί τη νευροεκφυλιστική διαδικασία της γήρανσης.

5+1 λόγοι να τρως ροδάκινα κάθε μέρα

Είναι πλούσια σε σίδηρο

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, τα κεράσια είναι κατάλληλα για πάσχοντες από αναιμία.

Βοηθούν στην πρόληψη από τον διαβήτη

Οι ανθοκυανίνες, επίσης, επιτρέπουν τον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και αποτρέπουν την υπεργλυκαιμία, κατά συνέπεια και τον διαβήτη.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top