Το παιδί σου αρνείται να δοκιμάσει νέες τροφές; Τι να κάνεις

Εύκολοι τρόποι για να το πείσεις

διατροφή παιδιού

Τα παιδιά πολύ δύσκολα δοκιμάζουν νέες τροφές. Συνήθως προτιμούν αυτές που έχουν δοκιμάσει και ξέρουν τι γεύση έχουν. Επειδή όμως πρέπει να ξεκινήσει να βάζει στο διατροφολόγιο του νέες τροφές και κυρίως όσπρια, φρούτα και λαχανικά, σου βρήκαμε 4 λύσεις για να δοκιμάσεις:

Θέλεις να κάνεις τα παιδιά σου να τρώνε φρούτα; Δοκίμασε να φτιάξεις αυτό

Δημιουργία 

Οι άνθρωποι είναι πολύ οπτικά όντα. Εάν κάτι που βλέπουμε μας ευχαριστεί, είναι πιθανό ότι θα το αποδεχθούμε χωρίς παράπονα. Ως εκ τούτου, είναι σοφό να «μεταμορφώσεις» την εμφάνιση ορισμένων τροφίμων, ιδίως λαχανικών, για να τα φάνε τα μικρά παιδιά.

Ένα καλό παράδειγμα είναι να δημιουργήσεις ένα σάντουιτς κάπως… διασκεδαστικό, καθώς μπορείς με τα συστατικά να δημιουργήσεις ένα πρόσωπο. Αυτό θα κάνει το πιάτο πιο ελκυστικό.

Άσε το παιδί σου να συμμετέχει 

Εσύ επιλέξεις τι θα φας, γιατί λοιπόν τα παιδιά σου δεν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα; Ως μαμά μπορείς να προτείνεις υγιεινές εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να πάρεις τα παιδιά σου στο σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν σε αγορές για υγιεινά τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι περήφανοι που θα συμβάλουν σε κάτι. 

Να είσαι παράδειγμα προς μίμηση 

Θα ήταν μεγάλη αδικία να αναγκάσεις τα παιδιά να τρώνε λαχανικά αν εσύ δεν κάνεις το ίδιο. Επομένως, εάν θέλεις το μικρό σου να τρώει υγιεινά και να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσεις ένα καλό παράδειγμα.

Ξεκούραστες συνήθειες που σε βοηθάνε να χάσεις βάρος

Μη το πιέζεις

Η άσκηση πίεσης ή η αναγκαστική κατανάλωση των λαχανικών από τα παιδιά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αυτές οι πρακτικές ενισχύουν μόνο την αρνητική συσχέτιση ενός παιδιού με ορισμένα τρόφιμα.

Έτσι το παιδί σκέφτεται: «Εάν δεν τρώω αυτό το φαγητό που δεν μου αρέσει, δεν θα μπορώ να παίξω τα βιντεοπαιχνίδια μου. «Με αυτόν τον τρόπο, οι υγιεινές τροφές αποτελούν εμπόδιο, μια επιβολή που πρέπει να αντιμετωπιστεί απρόθυμα.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top