Θηλάζεις; Επέλεξε αυτές τις 6 τροφές

Θα σε βοηθήσουν στην παραγωγή μητρικού γάλακτος

τροφές κατάλληλες για όσο θηλάζεις

Αποφάσισες να θηλάσεις – και πολύ καλά έκανες- αγχώνεσαι όμως αν η παραγωγή γάλακτος σου είναι αρκετά μειωμένη και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του βρέφους;

Μην ανησυχείς γιατί σου βρήκαμε 6 τροφές που βοηθάνε στην παραγωγή γάλακτος στους μαστούς σου. Ποιες είναι;

Tέσσερις συνήθειες που κάνουν καλό στην καρδιά και το σώμα

Μαύρο ρύζι

Για να επωφεληθείς από τους υδατάνθρακες του (σ.σ. και άρα την ενέργεια που απελευθερώνουν στον οργανισμό σου) και όχι τις περιττές θερμίδες, προτίμησε την μορφή ολικής αλέσεως. Άσε που ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο όσπριο αυξάνει την συχνότητα έκκρισης της ορμόνης της ευτυχίας, γεγονός που θα σε κάνει να ξεπεράσεις το άγχος, την πίεση και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις. 

Βρώμη

 Όπως και με την παραπάνω τροφή, έτσι και η βρώμη είναι γεμάτη από μερικές σπάνιες χημικές ενώσεις, οι οποίες, επιδρούν στις ορμόνες που παράγουν γάλα. Τι λες, λοιπόν, να το προσθέσεις στο πρωινό σου μαζί με το ευεργετικό μέλι και άλλες τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά;

Πώς θα φροντίσεις σωστά τον ομφαλό του μωρού σου

Όσπρια

Σου αρέσουν τα ρεβίθια; Μήπως τώρα που ο καιρός άλλαξε και η θερμοκρασία έπεσε, αισθάνεσαι την ανάγκη να απολαύσεις μία ζεστή φασολάδα ή τις φακές σου; Αν μόλις έγινες μαμά και έχεις μπει στη διαδικασία του θηλασμού, τότε μπορείς να το κάνεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, αφού έτσι θα έχεις περισσότερο γάλα για το μωρό σου.

Κριθάρι

 Άλλο ένα σημαντικό τρόφιμο που μπορεί να αναμειχθεί στο νερό και να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της γαλουχίας, αλλά και για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βράσεις το κριθάρι σε νερό, να το σουρώσεις και να τα απολαύσεις μία μερίδα από το βρασμένο νερό όσο είναι ζεστό.

 

Σκόρδο

 Μπορεί η γεύση του να σε ξενίζει, η συμβολή του, όμως, στην παραγωγή μητρικού γάλακτος θα σε κάνει να το εκτιμήσεις περισσότερο. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι τα μωρά αγαπούν αρκετά το άρωμα του σκόρδου, το οποίο μπορεί να περάσει ακόμα και από το μητρικό σου γάλα, του οποίου η ποσότητα θα αυξηθεί ικανοποιητικά.

Καρότο

Είναι στην εποχή του και αυτό το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό. Άσε τις βιταμίνες του να εμπλουτίσουν το γάλα σου και το καρότο να αυξήσει την ποσότητα του. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top