Πώς έμαθα ν’ αγαπώ την κυτταρίτιδα μου

Και ποιες σταρ με βοήθησαν να το κάνω

Kelly Novac

Tης Kelly Novak

Πρόσφατα, ανέβασα μια φωτογραφία στο Instagram με μαγιό. Το έκανα παρόλο που φέτος το καλοκαίρι (παρά το γεγονός ότι γυμνάζομαι όλο το χρόνο και είμαι πιστή στην ρουτίνα μου), δεν είμαι, αυτό που λέμε, «στα καλύτερά μου». Στην αρχή, αγχώθηκα, στεναχωρήθηκα. Παρόλο που γυμνάζομαι και προσπαθώ να τρώω σωστά, δεν έχω φτάσει στο σημείο αυτό που ΕΓΩ να νιώθω απόλυτα ΟΚ, με τον εαυτό μου.
Το σκέφτηκα αρκετά αυτό. Η σκέψη δηλαδή, του «πώς θα βγω στην παραλία φέτος;», με ταλάνιζε για αρκετές ημέρες. Μέχρι που μια μέρα που «σέρφαρα» στο Instagram, έπεσα σε μια φωτογραφία της Ashley Graham. «Υπάρχει και η Ashley»,σκέφτηκα από μέσα μου. Ένα πανέμορφο topmodel που είναι size 14 και που προσωπικά βρίσκω τρομερά όμορφη, και σέξι. Και την ίδια και το σώμα της. Μπήκα λοιπόν, στο προφίλ της για inspo. Συνειδητοποίησα πόσες φωτογραφίες –αρετουσάριστες- με μαγιό και με το «πραγματικό σώμα» της έχει ανεβάσει. Φωτογραφίες στις οποίες περήφανα «πρωταγωνιστούσε» η κυτταρίτιδά της.

Εμπνεύστηκα και ένιωσα κάπως χαζή που άφησα να με «ρίξουν» οι αρνητικές σκέψεις που είχα, όταν είδα το σώμα μου με μαγιό. Κατάλαβα πόσο απίστευτα χαζή σκέψη είναι το να σκεφτεί κανείς, γιατί δεν έχει τις «τέλειες αναλογίες» ή γιατί έχει κυτταρίτιδα.

Ποιος ορίζει τι είναι οι «τέλειες αναλογίες» και το αν είναι μεμπτό να έχεις κυτταρίτιδα; Γιατί πρέπει να ντρεπόμαστε γι’ αυτό; Γιατί οι γυναίκες πρέπει να περιορίζουν την σκέψη τους σε στερεότυπα τέτοιου τύπου; Και ήταν πάντα αυτή η γνώμη μου, προ Ashley Graham και Iskra Lawrence και πριν γίνει “trend” αυτή η λογική. Ακόμα και στο παρελθόν, που είχα παραπανίσια κιλά, αισθανόμουν και ήμουν όμορφη. Γιατί λοιπόν, να αφήνουμε να μας καταβάλουν τέτοιες σκέψεις; Υπάρχει τελικά ουσιαστικός λόγος; Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι κάτι που ακολουθούν πολλές γυναίκες, είτε η ζυγαριά τους δείχνει 60kg, είτε 80kg. Αυτό είναι που έχει σημασία στην τελική. Το να τρώμε υγιεινά.
Και τα 10-20-30 κιλά που μπορεί να έχεις παραπάνω, ας τα έχεις από επιλογή. Επειδή όταν τρως υγιεινά, ακόμα και αν τρως πολύ ή λίγο, θα νιώθεις καλά με τον εαυτός σου πάντα. Μία διατροφολόγος πρόσφατα μου είπε ότι ΠΡΕΠΕΙ να χάσω 10kg. Της είπα ότι δεν θέλω να χάσω τόσα. Αγαπάω τον εαυτό μου και με λίγα κιλά παραπάνω. At the end of the day, αυτό έχει σημασία: ν’ αγαπάς τον εαυτό σου. Στα 10 κιλά λιγότερό και  στα 10 κιλά περισσότερο.

Αυτή τη στάση ζωής, την οποία φροντίζω ν’ ακολουθώ πάντα (κάποιες «μαύρες» μέρες ή αλήθεια είναι ότι δεν την ακολουθώ) και με την βοήθεια του Instagram, φροντίζω να την υπενθυμίζω όχι στους followers μου (λίγοι είναι εξάλλου), αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό. Γι’ αυτό και ανέβασα αυτή την φωτογραφία, παρόλο που φαίνεται η κυτταρίτιδά μου.

Σε αυτό, (με) βοήθησαν και οι παρακάτω σταρ που περήφανα παρελαύνουν τα όμορφα κορμιά τους, με κυτταρίτιδα ή χωρίς, συχνά στο IG, εμπνέοντας όλο τον κόσμο.

Ashley Graham

Demi Lovato


Lena Dunham

Iskra Lawrence

Kelly Rowland

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top