Υπάρχει τελικά σωστό timing στη δίαιτα;

Το timing καθορίζει πιο πολλά από όσα μπορούμε να φανταστούμε

Το σωστό timing Της δίαιτας

Υπάρχει το σωστό timing  για όλα. Για τη σωστή δίαιτα, για το πότε πρέπει να τρώμε τι, πότε να γυμναζόμαστε, ακόμη και πότε να πίνουμε νερό ή τον καφέ μας.   


Το πιο σημαντικό μέτρο για τον χρόνο, δεν είναι το ρολόι του χεριού μας ή ρολόι του τοίχου, αλλά το εσωτερικό μας ρολόι ή αλλιώς το βιολογικό μας ρολόι. Αυτό καθορίζει, αν το ακούμε βέβαια, το πότε είναι να φάμε, να κοιμηθούμε, ακόμα και το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σεξ!  

Ποια εποχή είναι καλό να ξεκινήσω δίαιτα;

Το πιο σωστό διάστημα είναι από τον  Απρίλιο μέχρι και όλο τον Σεπτέμβριο, γιατί  ο ήλιος και οι θερμές μέρες μας κάνουν πιο κινητικούς και έτσι η απώλεια κιλών είναι δεδομένη. 
Ακόμη, το ηλιακό φως λειτουργεί ως καταλύτης στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών  και η διάθεση μας αυξάνεται. Επίσης σε αυτή τη χρονική περίοδο, οι μεταβολικές διαδικασίες του οργανισμού λειτουργούν ταχύτερα. 

Πότε μπορώ να φάω το γλυκό;

Είναι προτιμότερο να τρώμε το γλυκό μετά το φαγητό, γατί ήδη το ποσοστό της γλυκόζης στο αίμα είναι αυξημένο και έτσι δεν θα αυξηθεί απότομα, όπως αν τρώγαμε το γλυκό μόνο του κάποια άλλα στιγμή. Αυτό γρήγορα θα δημιουργούσε ένα αίσθημα πείνας.  

Ποια χρονική στιγμή είναι η καλύτερη για γυμναστική;

Οι απογευματινές ώρες κυρίως  ανάμεσα στις 16.00 και 19.00 δείχνουν να είναι καλύτερες σε σχέση με πρωινές ώρες, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες. Αυτές τις ώρες ο οργανισμός και όλα τα συστήματα του, βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πότε πρέπει να πίνω το νερό στη διάρκεια ενός γεύματος;

 Έρευνα του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια έδειξε πως πίνοντας δύο ποτήρια νερό πριν το κύριο γεύμα, μας βοηθά να χάσουμε βάρος.  Ο λόγος είναι πως μειώνουμε λίγο το αίσθημα της πείνας και έτσι  τρώμε λιγότερη ποσότητα φαγητού. 

Πότε να πίνω καφέ;

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν πως  η κατανάλωση καφέ μετά από ένα γεύμα βοηθά τον μηχανισμό της χώνεψης.  
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top