«Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Στις 30 και 31 Αυγούστου, στις 20.00 το βράδυ

«Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ» Πάει Στην Άρτα

Η ομάδα Ονειρόδραμα στα πλαίσια του Θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” με θέμα την κλιματική αλλαγή δημιούργησε μια διακειμενική πρότυπη performance για όλη την οικογένεια με τίτλο “Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνομπιλ” , που θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας με την συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Άρτας. 

«Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Σε ένα ουτοπικό άχρονο περιβάλλον μπορούν όλα να συμβούν, εκεί που η πραγματικότητα μπλέκεται με το φανταστικό, εκεί που το πρόβλημα γίνεται τόσο κρίσιμο και μη αντιμετωπίσιμο, εκεί τότε αρχίζει και λειτουργεί ένας άλλος μηχανισμός αυτοσυντήρησης. Ο μύθος της Περσεφόνης κατά τον Ομηρικό ύμνο στην Δήμητρα, η ποίηση του Νίκου Γκάτσου, οι πραγματικές μαρτυρίες του Τσερνόμπιλ της νομπελίστριας συγγραφέα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη του Αντρί Σνερ Μάγνασον και Ο ύμνος της αγάπης από την επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου αποτελούν την έμπνευση και τα εργαλεία συνθέτοντας τον καμβά για να τεθεί στο επίκεντρο το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής και οικολογικής καταστροφής. Η συμμετοχή παιδιών στην δράση αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της. Πρόκειται για μια διαμαρτυρία, μια έκκληση και μια απάντηση στους “μεγάλους” που καταστρέφουν το “σπίτι μας”, τον πλανήτη γη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Επιμέλεια κειμένων - Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαλαζάρου
Δραματολογία: Νάγια Παπαπάνου
Μουσική: Στέλιος Μιχελακάκης (Stel)
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Παιδοψυχολόγος: Στέλλα Μουδάτσου
Φωτογραφίες - Video: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου,
Σταυρούλα - Μελισσάνθη Μάκρα
Γιώργος Μενεδιάτης
Βασίλης Παπαλαζάρου
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 80 λεπτά

(Για παιδιά από 10 χρονών)
Ελεύθερη είσοδος

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού .
• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
• H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

• Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr , nationalopera.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top