Ποιος Έλληνας έγραψε έργο για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ενότητες

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), θέλοντας να τιμήσει την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζήτησε από τον  Έλληνα συνθέτη Κώστα Χρηστίδη να γράψει ένα μουσικό έργο.

Lang Lang: Ο σούπερ σταρ του πιάνου για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Το «Tears, Ashes and Remembrances» θα παρουσιαστεί στην παγκόσμια πρεμιέρα στις 19 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μία συναυλία με τίτλο «Μνήμη και Πρωτοπορία».

«Ερχόμενος από τον κόσμο του κινηματογράφου, συνδύασα τη μουσική με τις εικόνες που ερχόταν στο μυαλό μου, μετά από κείμενα και αναφορές τις οποίες μελέτησα. Έτσι αποφάσισα να αφηγηθώ καταστάσεις και συναισθήματα, να κάνω μια γρήγορη αναδρομή στα γεγονότα και το αντίκτυπο αυτών σε ελεύθερη φόρμα», δηλώνει ο Έλληνας συνθέτης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Χατζηφραγκέτα κάνουν περιοδεία: Δείτε τους σταθμούς

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ενότητες:

«Ξεκινά με το διωγμό, τις σφαγές και τη βία εναντίων των Ποντίων, συνεχίζεται με τις θλιβερές εικόνες από τα μπαρουτοκαπνισμένα, εγκαταλελειμμένα ερείπια και οδηγείται σε μία ελεγεία, που θρηνεί τα θύματα και τις αδικοχαμένες ψυχές», εξηγεί ο συνθέτης και συμπληρώνει:

«Το έργο ολοκληρώνεται με μία αναφορά στο σήμερα του Ποντιακού Ελληνισμού που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του, που συνεχίζει την πορεία του με μια αστείρευτη δυναμική παγκοσμίως, αλλά συνάμα δεν ξεχνάει ποτέ το παρελθόν του και τις ρίζες του» τόνισε ο Κώστας Χρηστίδης.

Η συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 21:00 στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top