Cine-weekly: Υπερήρωες κι ελληνικό θρίλερ στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 4 Μαΐου

Cine-weekly: 4/5/2023 - Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

Πέντε νέες ταινίες και μια επανέκδοση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου συνθέτουν το κινηματογραφικό πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου.

Οι Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3)

Διατηρώντας το χιούμορ και τη σαρκαστική διάθεση για την ποπ κουλτούρα, αλλά και τη φαντασμαγορική προσέγγιση για μια διαστημική περιπέτεια φαντασίας, η γνωστή παρέα παρανόμων και μισθοφόρων, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2014, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. 

Ο Πίτερ Κουίλ, ένας αμοραλιστής διαστημικός φύλακας, που βρίσκεται σε κατάθλιψη λόγω του χαμού της αγαπημένης του Γκαμόρα θέλει, μαζί με την παρέα του, να φτιάξει ένα ασφαλές καταφύγιο για εξωγήινους πρόσφυγες. Μία απειλή από το παρελθόν, ωστόσο, θα διαταράξει την προσπάθειά τους να μπουν σε μια ήσυχη καθημερινότητα, καθώς απειλείται ένας δικός τους άνθρωπος, αλλά κι η ύπαρξη της ομάδας τους. 

Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Σον Γκαν, Ντέιβ Μπατίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ.

Δείτε το trailer

Saison Morte

Ελληνική ταινία με την υπογραφή του Θανάση Τότσικα και πλούσιο καστ, που γυρίστηκε... έξι χρόνια πριν! Ενας άντρας, ο Χρήστος καλεί την αστυνομία από το ξενοδοχείο Paradise που βρίσκεται σε μια ερημική τοποθεσία του νησιού. Oταν φτάνει η αστυνομία, βρίσκει τον άνδρα τραυματισμένο, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δολοφονημένη και βίαια δολοφονημένο, επίσης, το συνάδελφο του άντρα που τηλεφώνησε.

Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει τι έγινε στο ξενοδοχείο, πλην του Χρήστου, ο οποίος επιμένει να ζητάει, από το κρεβάτι του ιατρικού κέντρου όπου νοσηλεύεται, τη Νάντια, μια αναχωρήτρια από την Αθήνα, που ζούσε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί δε βρίσκουν πουθενά τη Νάντια. Η θέση του Χρήστου επιδεινώνεται, δεν υπάρχει κανείς να επιβεβαιώσει την ιστορία του. 

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Ορέστης Τζιόβας, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Θανάσης Ταταυλάλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάνος Βακούσης, Ολγα Δαμάνη.

Δείτε το trailer

Η Βαλέρια Παντρεύεται (Valeria Is Getting Married)

Η νεαρή Βαλέρια ταξιδεύει από την Ουκρανία στο Ισραήλ για να συναντήσει τη μεγαλύτερη αδελφή της, την Κριστίνα. Είναι κι οι δυο όμορφες, δροσερές, αγαπημένες, με μια βασική διαφορά: η Κριστίνα είναι ήδη παντρεμένη με έναν Ισραηλινό που την επέλεξε online. Της προσφέρει ένα σπίτι, μια ασφαλή ζωή, χρήματα για τα έξοδά της, την προσομοίωση μιας σχέσης (μπορεί να κάνουν και παιδί όταν εκείνη πάρει την υπηκοότητα που θα της επιτρέψει την εξωσωματική), με αντάλλαγμα τη συντροφιά /υποτέλειά της. Δεν είναι κακός άνθρωπος, τη φροντίζει.

Το ίδιο σκοπεύει να κάνει κι η Βαλέρια, να παντρευτεί τον Ισραηλινό που την έχει «καπαρώσει» online και που έρχεται να τη γνωρίσει, φέρνοντας ένα σωρό καλούδια και τον ενθουσιασμό του. Αλλά ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον μνηστήρα, τα πράγματα φαίνεται ότι δενθα κυλήσουν ομαλά.

Πρωταγωνιστούν: Λένα Φράιφελντ, Ντάσα Τβορόνοβιτς, Γιάκοβ Ζάντα-Ντάνιελ, Αβραάμ Σαλόμ Λεβί

Δείτε το trailer

Απλώς Υπέροχη (Just Super)

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, νορβηγικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία του Ράσμους Σίρβεντσεν, με το γνωστό Σούπερ Λιοντάρι να σώζει για μια ακόμη φορά την πόλη. Animation για το ηρωικό Σούπερ Λιοντάρι και την κόρη του, που πασχίζει να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει και αυτή μια υπερηρωίδα όπως πατέρας της.

Δείτε το trailer

Ταξίδι στα Κύθηρα

Η πολυβραβευμένη ταινία του 1984 του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε επανέκδοση. Σε συνεργασία με τον Θανάση Βαλτινό και τον φημισμένο Τονίνο Γκουέρα το σενάριο θέλει έναν πολιτικό πρόσφυγα να επιστρέφει μετά από 32 χρόνια εξορίας στην πατρίδα, αλλά να συνεχίζει να νιώθει ξένος. Ταινία που βρίθει συμβολισμούς, τόσο για την ελληνική πραγματικότητα όσο και για την εποχή του εμφυλίου, σχολιάζει την πορεία της αριστεράς, αλλά και την απώλεια των ανθρώπινων αξιών.

Τα κινηματογραφικά προσωπικά σκηνοθετικά χαρακτηριστικά του Αγγελόπουλου είναι σχεδόν όλα εκεί, αν και οι αδυναμίες είναι περισσότερες από τα προτερήματα άλλων ταινιών του. Ωστόσο και μόνο η κορμοστασιά και η μορφή του Μάνου Κατράκη είναι αρκετές για να μπεις στο Studio, όπου προβάλλεται το φιλμ. Μαζί του και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Δώρα Βολανάκη, η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης.

Πρωταγωνιστούν: Μάνος Κατράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ντόρα Βολανάκη, Γιώργος Νέζος, Αθηνόδωρος Προύσαλης

Δείτε το trailer

Εμμονες Ωρες στον Τόπο της Πραγματικότητας

Εξομολογήσεις μητέρας σε κόρη. Μίας σκηνοθέτριας, πρωτοπόρου του φεμινιστικού σινεμά στην Ελλάδα, από τη δεκαετία του ‘70, με αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος και μιας κόρης, κινηματογραφίστριας, θεωρητικού του κινηματογράφου και διδάκτορα στη φιλοσοφία.

Γίνεται αντιληπτό ότι το ντοκιμαντέρ που γύρισε η Ρέα Βαλντέν, στην περίοδο της καραντίνας κι ανάγκασε τις δυο γυναίκες να μείνουν έγκλειστες για μεγάλη διάρκεια μέσα σε ένα διαμέρισμα, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μελετητές του ελληνικού κινηματογράφου, στους επαγγελματίες του χώρου και βεβαίως, σε όλους αυτούς που δεν έχουν ξεχάσει το μικρό -σε έκταση- αλλά αξιομνημόνευτο, έργο της Αντουανέττας Αγγελίδη.

Ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Ρέας Βαλντέν.

Δείτε το trailer

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top