Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+

Παιδικό Βιβλίο: Τα Παιδιά Διαβάζουν Αρχαίους

Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων για παιδιά ηλικίας 5+, με φροντισμένη εικονογράφηση και όμορφα κείμενα, φέρνει στους μικρούς αναγνώστες τα κλασικά έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Τα κείμενα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες (ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι) που γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα έργα και μεταφέρουν στα παιδιά σπουδαίες ιδέες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους

«Αντιγόνη του Σοφοκλή» της Στεφανίας Γουλιώτη και Μάγια Τζούριτς

Η Στεφανία Γουλιώτη διασκευάζει και αφηγείται τη σπουδαία τραγωδία του Σοφοκλή, Αντιγόνη. Η Αντιγόνη και η αδερφή της η Ισμήνη θέλουν να αποδώσουν τιμές στον νεκρό αδερφό τους. Όμως ο βασιλιάς Κρέοντας γράφει έναν σκληρό νόμο που το απαγορεύει. Οι σοφοί της Θήβας τον συμβουλεύουν να είναι επιεικής. Η Αντιγόνη μόνη της ξεπερνάει τον φόβο της και ακολουθεί τον νόμο της αγάπης και της συνείδησής της! Στο τέλος, ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα των αποφάσεών του.

Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους

«Βάκχες του Ευριπίδη» της Μυρτώς Αλικάκη και Ηaddad Sasha

Η Μυρτώ Αλικάκη διασκευάζει και αφηγείται το έργο του Ευριπίδη, Βάκχες. Στην αρχαία Θήβα καταφτάνει ο θεός Διόνυσος που διψάει για εκδίκηση! Παρασέρνει τις γυναίκες της πόλης που μετατρέπονται σε μαινάδες και πάνε να κατοικήσουν στα βουνά! Έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου οι βασιλιάδες, ο μάντης Τειρεσίας και οι σοφοί της πόλης θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο τίμημα, μιας κι ο Κάδμος, ο βασιλιάς τους, περιέπεσε σε ύβρη και αλαζονεία!

Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους

«Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη» της Άννης Θεοχάρη

Η Άννυ Θεοχάρη διασκευάζει και αφηγείται μια ιστορία που πρώτος διηγήθηκε ο αρχαίος ιστορικός Ηρόδοτος. Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και απολαμβάνει πλούτο και πολυτέλεια. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του, για να μην προκαλέσει τον θυμό των θεών. Ο Πολυκράτης αποχωρίζεται ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoύ το φέρνει πίσω.
Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κάκτος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top