Η επιστροφή ενός αγαπημένου κινηματογράφου!

Το Αthenee κάνει πρεμιέρα με το φιλμ «Συνοικία το Όνειρο»

Athenee

Πενήντα -έξι χρόνια από τότε που η πρώτη μπομπίνα στην μουβιόλα  πρόβαλλε την πρώτη ταινία στον θερινό «Αthenee», o αγαπημένος κινηματογράφος της Αθήνας επιστρέφει στην κινηματογραφική και όχι μόνο ζωή της πόλης και είμαστε όλοι καλεσμένοι σε αυτό το καινούριο…  σινεφιλικό ταξίδι…  

Ο mπάτλερ: Μία κωμωδία βωβού κινηματογράφου!

Ύστερα από 18 χρόνια απουσίας, ο κινηματογράφος Αthennee  επιστρέφει ανακαινισμένος με φροντίδα και σεβασμό στην ιστορία του. Έρχεται να δώσει το δικό του σινεφιλικο παρόν.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 20.00  και με ελεύθερη είσοδο, η πρεμιέρα «σφραγίζεται» με την προβολή της ταινίας “Συνοικία το Όνειρο” (1961) που σκηνοθέτησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του ποιητή  Τάσου Λειβαδίτη και του συγγραφέα Κώστας Κοτζιά. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάνος Κατράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Σαπφώ Νοταρά,  Αλέκα Παΐζη κ.α.  Το νεορεαλιστικό κομψοτέχνημα «ντύνει» η αξεπέραστη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Στην ιδιαίτερη αυτή πρώτη βραδιά,  για την ταινία και την ιστορία του κινηματογράφου “Athenee” θα μιλήσει ο καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου και κάτοικος της περιοχής, Νίνος Φένεκ Μικελίδης.  

Ήταν 1965 όταν στις διαφημίσεις της εποχής γινόταν λόγος για «τον νέο, κομψό πολυτελέστατο κινηματογράφο»,  ενώ στο πρόγραμμα του πρωταγωνιστούσαν επιλεγμένες ταινίες πρώτης προβολής -σπάνιο για αίθουσα που δεν βρισκόταν σε κεντρική λεωφόρο της πόλης. Σύντομα ο κινηματογράφος έγινε ο αγαπημένος τόπος συνάντησης, μικρών και μεγάλων! Τα χρόνια πέρασαν η Αθήνα άλλαξε, η ζωή μας άλλαξε και το 2003 έπεσαν οι τίτλοι - τέλους του σινεμά… Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει οριστικά και τέσσερα χρόνια αργότερα κηρύχθηκε διατηρητέος με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σήμερα, το Athennee  της νέας εποχής φιλοδοξεί να αποτελέσει επιλογή στην σινεφιλική ατζέντα αλλά και να γίνει δραστήριο κομμάτι τους πολιτιστικού παζλ της πρωτεύουσας με νέες ταινίες, κινηματογραφικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, παρουσιάσεις βιβλίων!  Το νέο ραντεβού στην πόλη, είναι κλασικό αλλά και νέο μαζί! Το “Athenee” είναι εδώ, πάρτε θέση  και … σςςςςςςςς γιατί  η προβολή ξεκινάει!  

ΙNFO

Κινηματογράφος “Athenee”: Λευκωσίας 43, Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Πατήσια. Έναρξη προβολής: 8 μ.μ.  

Είσοδος ελεύθερη

H προβολή της “Συνοικίας το Όνειρο” είναι μία προσφορά της εταιρείας παραγωγής και εκμετάλλευσης κινηματογραφικών ταινιών «Παπανδρέου ΑΕ».
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top