Πρόσκοποι: Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους

«Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»

Μένουμε Σπίτι Πρόσκοποι

Οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας καλούν τους πολίτες να παραμείνουν εντός σπιτιού ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν (στο site τους) σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες προκειμένου μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και ενήλικες να περάσουν δημιουργικά και να αξιοποιήσουν το χρόνο τους, με τίτλο: «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»:

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προτάσεις που αφορούν καλλιτεχνικά, κατασκευές, μαγειρική, παιχνίδια, ταινίες, ενημερωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ. Οι γονείς καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι στις δημιουργικές εργασίες των παιδιών, καθώς και να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να νιώσουν μέλη της ομάδας και της οικογένειας των Ελλήνων Προσκόπων μιας που οι προτάσεις συνάδουν με τις αξίες και την αποστολή του Προσκοπισμού.

Τα παιδιά του γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δημιουργικές, ενημερωτικές και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου όχι μόνο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τα ταλέντα τους.

Οι μαθητές του λυκείου μέσα από τις προτάσεις των Προσκόπων μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις σχολικές υποχρεώσεις τους (τη μελέτη των μαθημάτων που καλούνται να συνεχίσουν) είτε διευρύνοντας τους ορίζοντες τους σε νέες εμπειρίες και γνώσεις, είτε δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στη μαγειρική και τη χειροτεχνία.

Επιπροσθέτως, στους νέους ηλικίας 18-26 δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν προτάσεις που θα τους βοηθήσει ώστε να γίνουν δημιουργικοί, να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Οι Πρόσκοποι στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο και την κοινωνία και καλούν όλους στην εφαρμογή των μέτρων για την καταπολέμηση του ιού.

Δείτε όλες τις προτάσεις για δημιουργική απασχόληση: www.sep.org.gr/el/normal/120509/ViewBlogArticle

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top