Ο Πειρασμός: Η μετανάστρια, ο αντικέρ και ένας μεσήλικας

Mία σειρά παρεξηγήσεων οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις

ο πειρασμός

Ο “Πειρασμός” (“Temtacio”), το πολυβραβευμένο έργο του αιρετικού Καταλανού συγγραφέα Κάρλες Μπάτλιε ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο skrow, στις 3 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη.

«Piaf - Μια ζωή στο φως και στη σκιά» έρχεται στο Christmas Theater

Ο “Πειρασμός” είναι η ιστορία τριών ανθρώπων, της Αΐσα, μιας νεαρής Μαροκινής μετανάστριας, του Γκιλιέμ, ενός αντικέρ και παράνομου διακινητή ανθρώπων, και του Χασάν, ενός μεσήλικα που φτάνει στην Ευρώπη απ’ την Αφρική με τις γνωστές πλέον βάρκες-φέρετρα. Μια σειρά συμπτώσεων και παρεξηγήσεων θα τους παρασύρει σε όλες τις πιθανές λανθασμένες αποφάσεις. Μέσα σ' ένα υπόκωφο, ονειρώδες σκηνικό σύμπαν, ''δανεισμένο'' απ’ τη γκαλερί του ''σωτήρα'' της Γκιλιέμ, η θανατηφόρος Αΐσα, με όχημα τον παράδοξο και παραμορφωμένο κόσμο του θεάματος, θα συγκρουστεί μετωπικά με τα δυο αρσενικά αρχέτυπα του πατέρα και του εραστή, σε μια μάχη χωρίς έλεος, σε μια σύγχρονη τραγωδία.

Είναι άραγε ο πειρασμός η θεολογική υπόσταση του ενστίκτου; Μήπως χρειαζόμαστε τους πειρασμούς, για να αντέξουμε την αγριότητα; Μήπως, τελικά, ο πειρασμός, κρυμμένος πίσω απ’ τη θρησκεία, είναι το συγχωροχάρτι της βίας;

Την ώρα που το φάντασμα της ξενοφοβίας πλανάται πάνω απ' τον πλανήτη, ο “Πειρασμός” είναι ένα συγκλονιστικό έργο για τη σύγκρουση των πολιτισμών, την επικοινωνία, τη μνήμη, την ταυτότητα, αλλά και τη σημερινή Ευρώπη, στην εποχή της ριζικής της μεταμόρφωσης. Μια καίρια ματιά στις παλιές και τις νέες φυλετικές αναστολές και έχθρες, που πρόσφατα αποψύχθηκαν, αφού ποτέ δεν εξαλείφθηκαν, και που αναμειγνύονται πλέον με τον φόβο που παράγει η ανασφάλεια της ρευστής μοντέρνας ύπαρξης. Για την Αΐσα, τον Γκιλιέμ και τον Χασάν η ζωή είναι ένα απόλυτα προσωπικό show, χωρίς δικαίωση. Θα γλυτώσουν, όμως, απ’ τη Νέμεση; Τα ποντίκια θα γλιτώσουν απ’ τη φάκα; Με τα όρια μεταξύ θύτη και θύματος απολύτως ρευστά, το κυνήγι του πειρασμού για τους τρεις ήρωες μόλις ξεκίνησε.

Μετάφραση: Μεταφραστική Ομάδα Els de Paros
Σκηνοθεσία-δραματουργία: Θανάσης Δόβρης
Σκηνικά: Μάριος Ράμμος
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Αποστολακέα, Βάσια Ατταριάν
Προβολές Video: Σύλλας Τζουμέρκας
Φωτογραφίες/Teaser: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επικοινωνία: Ελεάννα Γεωργίου
Παίζουν: Ζωή Μυλωνά, Κώστας Ξυκομηνός, Σεραφείμ Ράδης
Από 3 Φεβρουαρίου έως 7 Απριλίου
Μέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top