Μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία Mαχαιρίτσα- Πορτοκάλογλου

Θα γυρίσουν όλη την Ελλάδα

Μαχαιρίτσας και Πορτοκάλογλου

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου  διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα.

Η παράσταση αυτή ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.

Εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών καλεσμένων, τραγουδοποιών και ερμηνευτών και κέρδισε επάξια τον τίτλο του σχήματος της χρονιάς.

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ  και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από την δεκαετία του ‘90-που συνεχίζουν πια μόνοι τους-μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Μετά από την εντυπωσιακή επιτυχία της χειμερινής σαιζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε τρεις Ευρωπαϊκούς συναυλιακούς σταθμούς, τη Βιέννη, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες, οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζουν μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Κυριότερο γεγονός στην αρχή της περιοδείας η κεντρική αθηναϊκή συναυλία στο Πάρκο Γουδή την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Η συναυλία αυτή θα είναι μια πανηγυρική εκδοχή της χειμερινής παράστασης με κάποιους από τους εκλεκτούς καλεσμένους που φιλοξενήθηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο όπως οι: Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Διονύσης Τσακνής, Μπλέ, Κίτρινα Ποδήλατα και Μιρέλα Πάχου. 

Τη βραδιά ανοίγει ένας ακόμη εκλεκτός συνάδελφος, ο Μανώλης Φάμελλος με το συγκρότημα του.

Η συναυλία που διοργανώνεται σε συνεργασία με το  ΝΠΔΔ Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και  την Περιφέρεια Αττικής, θα έχει ελεύθερη είσοδο, με προσφορά εκ μέρους των θεατών τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.
 
Συμμετέχουν:
Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι
Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά
Παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου
 
Μαζί τους οι :
Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα
Τον ήχο  έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top