«Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας» - Νέα ταινία θόλου στο Πλανητάριο

Ένα ταξίδι εξερεύνησης του μεγαλύτερου βιότοπου στη Γη

«Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας»

Μία νέα ταινία θόλου με τίτλο «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», παραγωγή του BBC Earth και της Ocean X Media, θα προβάλλεται από τις 27 Φεβρουαρίου στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ταινία αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό ταξίδι στους ωκεανούς και στις αβύσσους. Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, οι βραβευμένοι παραγωγοί, ταξιδεύοντας σε όλους τους ωκεανούς της Γης, από τις ακτές έως τα σκοτεινά βάθη τους, δημιούργησαν ένα διασκεδαστικό όσο και ποιητικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή στη θάλασσα.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες κατάδυσης και κινηματογράφησης, αναδεικνύονται κλασικά θέματα της θαλάσσιας οικολογίας, όπως τα τροφικά πλέγματα και οι σχέσεις ανταγωνισμού και αμοιβαιότητας μεταξύ των θαλάσσιων οργανισμών, αλλά και νέα θέματα, όπως οι διαφυγές ρευστών από τα βάθη των ωκεανών και η χρήση του ήχου για την επικοινωνία των ψαριών.

Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ Χανς Τσίμερ, ενώ η αφήγηση στα ελληνικά γίνεται με τη φωνή της ηθοποιού Κατερίνας Λέχου.

 

Ημέρες & ώρες προβολών:

Τετάρτη:       18:30, 20:30
Πέμπτη:       18:30, 20:30
Παρασκευή: 18:30, 20:30
Σάββατο:     18:30, 20:30
Κυριακή:      18:30, 20:30

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top