Εταιρεία πουλάει στους τουρίστες εισιτήρια για τον Ιερό Βράχο έως και 70% πιο ακριβά- Η οργισμένη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τους πολίτες και αισχροκερδούν

Υπουργείο Πολιτισμού

Μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει έδρα την Γερμανία, εξαπατά τους τουρίστες, πουλώντας τους εισιτήρια για τον Ιερό Βράχο, έως και 70% πιο ακριβά, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καταφέρνει να κάνει τους επισκέπτες να πληρώνουν 17 ευρώ το εισιτήριο ενώ η τιμή του κανονικά είναι 10, γιατί τους υπόσχεται πως δεν θα περιμένουν ώρες στην ουρά για να το προμηθευτούν.

Η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει βάλει στο στόχαστρο την συγκεκριμένη εταιρία ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και έρευνα προκειμένου να εντοπίσει αν πωλούνται εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και από άλλες ιστοσελίδες.

«Ο επίσημος και αποκλειστικός πωλητής των εισιτηρίων της Ακρόπολης και των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων είναι μόνο το ελληνικό δημόσιο το οποίο και εισπράττει τα έσοδα μέσω ΤΑΠ. Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων με προσφορά επιπλέον υπηρεσιών δεν απαγορεύονται αρκεί να κοστολογούν τι υπηρεσίες τους και να εξηγούν το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν χωρίς να παραπλανούν το κοινό και να αισχροκερδούν. Η περίπτωση του εν λόγω σάιτ εξετάζεται για την νόμιμη λειτουργία της εταιρίας και την τιμολογιακή πολιτική της και το Υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων»  ανέφερε στη Realnews αξιωματούχος του Υπουργείου Πολιτισμού.

Και οι υπάλληλοι των εκδοτηρίων της Ακρόπολης όμως αναφέρουν πώς οι επιτήδειοι προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις εισιτηρίων και αισχροκερδούν.

«Πρόκειται για κανονικές off shore του Πολιτισμού. Αυτά τα ξένα σάιτ κερδίζουν τουλάχιστον 7 ευρώ ανά εισιτήριο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.   

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top