Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν στο Ηρώδειο

Ένα μοναδικό μουσικό και χορευτικό ταξίδι στο ελληνικό κοινό

Από την «χώρα της φωτιάς», το Αζερμπαϊτζάν, περισσότεροι από 120 καλλιτέχνες προσέφεραν ένα μοναδικό μουσικό και χορευτικό ταξίδι στο ελληνικό κοινό.

Το Ηρώδειο πλημμύρισε με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν σε μια παράσταση που έδωσε το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν.

Η φιλανθρωπική παράσταση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την υποστήριξη του Ιδρύματος Heydar Aliyev.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν, πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο, Μεχριμπάν Αλίγιεβα, η ελληνίδα πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πολιτικοί και άνθρωποι της τέχνης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα έργα θα δώσουν τη σκυτάλη και όλα μαζί θα διευρύνουν τις σχέσεις των δυο χωρών» δήλωσε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλ��δα.

Οι θεατές απόλαυσαν την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου, με το μοναδικό μουσικό ηχόχρωμα που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, το παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο.

Η παράσταση στο Ηρώδειο, αποτέλεσε την κορύφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων τ��ς Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα που έχουν ως στόχο την περαιτέρω και συνεχή ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση ελληνικών σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει αναπτύξει το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top