Αμφίπολη: Αναθεωρείται ο τρόπος εισόδου στον τρίτο θάλαμο

Θραύση κάνει το βίντεο με εικονική αναπαράσταση της στα αρχαία χρόνια

​Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι νέες φωτογραφίες από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης και την αποκάλυψη ολόκληρων των Καρυάτιδων και η αγωνία μεγαλώνει για τον τρόπο εισόδου των αρχαιολόγων στον τρίτο θάλαμο.

Οι πληροφορίες θέλουν να ενισχύεται η υποστύλωση στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο, με ισοδύναμα μέτρα αποχωμάτωσης και υποστύλωσης, καθώς οι μετρήσεις που διεξάγονται με ειδικά όργανα κρίνουν απαραίτητο να αναθεωρηθεί ο τρόπος της εισόδου στον τρίτο θάλαμο.

Resizer.jpg
Η αποχωμάτωση του θυρώματος είναι επικίνδυνη και δεν αποκλείεται η είσοδος στον τρίτο θάλαμο να γίνει από τον τοίχο απέναντι από τις Καρυάτιδες, με την αφαίρεση δύο ακόμη δόμων από τον τοίχο σφράγισης. Ουσιαστικά, το σχέδιο είναι οι αρχαιολόγοι να επιχειρήσουν να μπουν στον τρίτο θάλαμο από την είσοδο που βρίσκεται κάτω από τον τρίτο διαφραγματικό τοίχο.

Οι εργασίες αφαίρεσης των χωμάτων που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο, ξεκίνησαν αλλά η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και οι ανασκαφείς έχουν καταφέρει να απομακρύνουν μόλις 30 με 40 πόντους από τον όγκο του χώματος.

assets_LARGE_t_420_54395930_type12128.jpg

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, από το περιβάλλον της ανασκαφής επιβεβαιώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα Κυριακή, ίσως Δευτέρα, να γίνει μια πρώτη προσπάθεια εισόδου μελών της ανασκαφικής ομάδας στον τρίτο θάλαμο. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα στον τρίτο θάλαμο έχουν εισέλθει ένας αρχιτέκτονας και ένας μηχανικός, υπεύθυνοι του σχεδίου υποστύλωσης και αντιστήριξης, δεδομένου του ότι οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και ��πάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο με εικονική αναπαράσταση της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αμφίπολη

Την Ορεστιάδα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης του στη Θράκη και δεν παρέλειψε να ε��φράσει το θαυμασμό του για τα ευρήματα στην Αμφίπολη.

«Η γη της Θράκης και της ευρυτέρας Ελλάδος συντηρεί και κρύπτει την κληρονομιά μας, την οποία σταδιακώς μας αποδίδει, ως μετά θαυμασμού και εγκαυχήσεως παρακολουθούμεν τας ημέρας ταύτας στην ιστορική Αμφίπολη της πλησιοχώρου της Ανατολικής Μακεδονίας» είπε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top