Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

Έως 1 Ιουνίου στην Πάτρα - το Φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη

Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

​Μέχρι αύριο, 1η Ιουνίου, θα βρίσκεται στην Πάτρα το «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» της εταιρείας θεάτρου «Εν Δράσει», μετά τις sold-out παραστάσεις του στην Αθήνα και πριν συνεχίσει την πορεία του στη Θεσσαλ��νίκη.

Το δράμα που έγραψε ο Χ. Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Δ. Μυλωνά, «ανεβαίνει» σήμερα και αύριο στον πολυχώρο πολιτισμού «Επίκεντρο» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία βασισμένη στην τρομερή εμπειρία του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, τον οποίο ο σταλινισμός καταδίκασε σε σιωπή. Στο έργο συμμετέχουν τρία πρόσωπα: ο Μπουλγκάκοφ (Η. Μελέτης), η σύζυγός του (Α. Ελεφάντη) και ο Στάλιν (Στ. Σταμουλακάτος). Η δράση διαδραματίζεται τη δεκαετία του '30, όταν ο Μπουλγκάκοφ, απεγνωσμένος από την απόλυτη λογοκρισία που επιβάλλεται στα έργα του, γράφει το ένα γράμμα μετά το άλλο στον Στάλιν, απαιτώντας ή να ζήσει ελεύθερος ως καλλιτέχνης, ή να του δοθεί η άδεια να φύγει από τη χώρα. Περιθωριοποιημένος, με την υποστήριξη μόνο της συζύγου του, ο Μπουλγκάκοφ περιμένει μια απάντηση. Ώσπου μια μέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του συστήνεται ως Στάλιν και υμνεί το έργο του, αλλά τηλεφώνημα διακόπτεται…

Από τις 25 του προσεχούς Σεπτέμβρη, το «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» θα βρίσκεται για δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, για να εγκαινιάσει έναν ολοκαίνουργιο εναλλακτικό χώρο στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top