Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ξεκίνησε από την Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου. Πρόκειται για μια γιορτή που ξεκίνησε από την Ελλάδα! Η έμπνευση ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα.

Η εισήγησή του έγινε αμέσως δεκτή από την Εταιρεία Συγγραφέων, ενώ η ημερομηνία δεν επιλέχτηκε διόλου τυχαί��, αφού συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και την Άνοιξη!

Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά. Την επόμενη χρονιά ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης όπως και έγινε.

Φέτος, αυτό που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση ήταν ο πρωτότυπος τρόπος εορτασμού στο Λονδίνο, όπου αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν ελληνικά ποιήματα στο μετρό για έξι εβδομάδες!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top