Αθήνα… on the move

Συνέδριο Future Internet Assembly στο Μέγαρο Μουσικής

Αθήνα… on the move
Με το συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο Citadel on the move (www.citadelonthemove.eu) για την πόλη της Αθήνας που είναι πιλότος συμμετέχει η εταιρεία πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) στο συνέδριο Future Internet Assembly (www.fi-athens.eu) που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18-20 Μαρτίου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα διαπιστώσουν ότι το άνοιγμα των δημόσιων δεδομένων και η δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών δεν αποτελεί πια μόνο προνόμιο των ειδικών. Για την ακρίβεια οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας ανοιχτά δεδομένα σε λίγα μόνο λεπτά.

Πώς; Χρησιμοποιώντας το online εργαλείο Citadel App Creator. Με ελάχιστα κλικ θα μπορούν να επιλέξουν τις πόλεις του ενδιαφέροντός τους , τα κατάλληλα δεδομένα για τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν και την εμφάνιση της οθόνης πριν υποβάλλουν το αίτημά τους για τη δημιουργία της εφαρμογής

«Το citadel on the Move είναι το έργο που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στους πολίτες ικανοποιώντας την αυξανόμεμη επιθυμία τους για πρόσβαση στη χρήση ανοιχτών δεδομένων ευκολότερα και γρηγορότερα» αναφέρει η πρόεδρος της ΔΑΕΜ Κυριακή Μπιλιάνη.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΕΜ θα είναι εκεί να δείξουν βήμα-βήμα στους παρευρισκόμενους τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα από τις δικές τους πόλεις ώστε με το εργαλείο Citadel App Creator να δημιουργούν καινοτόμες εφαρμογές. Οι οδηγίες θα διατίθενται και σε ειδικό έντυπο. Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top