Δύο διακρίσεις για την Ελλάδα στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς

Στο Ηρώδειο η απονομή στις 16 Ιουνίου

​Το 50ο επετειακό συνέδριο της Europa Nostra πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα, από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου κι ανάμεσα στις δραστηριότητες που είναι προγραμματισμένες αυτές τις μέρες είναι και η τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς 2013.

Η εκδήλωση της τελετής απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, στις 16 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παραστεί στην εκδήλωση, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες) της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η χώρα μας στη φετινή απονομή θα τιμηθεί με δύο βραβεία, συγκεκριμένα με αυτό για τη «Συντήρηση» του κ��ντρικού κτιρίου των Προπυλαίων της Ακρόπολης, ενώ η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως θα τιμηθεί με το βραβείο «Συνολικής Προσφοράς». Τα δύο αυτά έργα είναι επίσης υποψήφια για τα βραβεία Grand Prix.

Την απονομή των βραβείων θα ακολουθήσει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Άνθρωπος και Φύσις. Από τον Όμηρο στον Ελύτη», στο οποίο θα συμμετέχουν Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λυκούργος Αγγελόπουλος, Χάρης Λαμπράκης, συγκρότημα «Εν Χορδαίς». Η μουσική διεύθ��νση είναι του Τάκη Φαραζή, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λυδία Κονιόρδου.

sto-irodeio-brabeia-europaikis-politismikis-klironomias.jpg
Το πρόγραμμα του 50ου επετειακού συνεδρίου περιλαμβάνει:

Τετάρτη 12 Ιουνίου: (12 π.μ , γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα) Παρουσίαση σημαντικότερων εκδηλώσεων του Συνεδρίου και ανακοίνωση του πρώτου καταλόγου με τα 7 μνημεία της Ευρώπης, τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Παρασκευή 14 Ιουνίου: (8μ.μ, στο κτίριο Αβέρωφ) Τελετή Απονομής του βραβείο «Grand Prix 2012 Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» για την αναστήλωση του κτιρ��ου Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σάββατο 15 Ιουνίου: (11.15 π.μ. και 3:15 μ.μ. αντίστοιχα, στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς) Παρουσίαση των φετινών νικητών των βραβείων στο Μουσείο Μπενάκη, όπου θα πραγματοποιηθούν επίσης τα εγκαίνια της έκθεσης και η παρουσίαση του βιβλίου «Αθηναϊκές Κατοικίες του Μοντέρνου Κινήματος».

Κυριακή 16 Ιουνίου: (11 π.μ., στο Μουσείο της Ακρόπολης) Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 50ης επετειακής γενικής συνέλευσης, με ομιλητές τον Πλάσιντο Ντομίνγκο, Πρόεδρο της Europa Nostra και την κα. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πλ��ροφορίες

εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών
Τιμές εισιτηρίων: 10 και 5 ευρώ
Τα έσοδα θα διατεθούν για τη διάσωση του Μεσαιωνικού Πύργου της Οινόης στον Μαραθώνα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top