Φωτίστηκαν οι διαστάσεις του Λευκού Πύργου!

Εικαστική παρέμβαση στο σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης

Φωτίστηκαν οι διαστάσε��ς του Λευκού Πύργου!

​Ο Λευκός Πύργος το σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης… φωτίζεται διαμετρικά!

Μια ομάδα η οποία πειραματίζεται με το φως, οι «Beforelight», δημιούργησαν μια πρωτότυπη εγκατάσταση και «φώτισαν» τις διαστάσεις του, η οποία θα δίνει μια άλλη οπτική στο σύμβολο της πόλης.

Χρησιμοποιώντας την τέχνη της ψευδαίσθησης στην οπτική αντίληψη, σε συνδυασμό με τη φωτιστική τεχνολογία των LED, η εικαστική ομάδα τοποθέτησε, τρισδιάστατα στο χώρο, τις διαστάσεις του Λευκού Πύργου ως φωτεινές γραμμές και αριθμούς.

fotistikan-diastaseis-leukou-purgou3.jpg
Τα μέλη της ομάδας «Βeforelight», τα οποία έχουν καταπιαστεί με τον αρχιτεκτονικό και το θεατρικό φωτισμό έχουν κάνει φωτιστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο αστικό χώρο αρκετών πόλεων, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Χανιά και το Ρότερνταμ.

Το έργο τους έχει παρουσιαστεί στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Πεδίο Δράσης Κόδρα, στο Video Art Athens, στο Street Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στη Νύχτα Μουσείων του Ρότερνταμ, στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (στο πλαίσιο της Νύχτας Μουσείων της Αθήνας) και στο φουαγιέ του Μουσείου Ακρόπολης.

fotistikan-diastaseis-leukou-purgou2.jpg
Οι «Beforelight» είναι οι Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Δήμητρα Αλουτζανίδου, Χριστίνα Αμπατζίδου, Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, Κέλλυ Εφραιμίδου, Δημήτρης Θεοχαρούδης, Μαρία Λαζαρίδου, Βασίλης Ντόβρος, Ειρήνη Στείρου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top