Τον Χρυσό Φοίνικα κέρδισε «Η ζωή τη�� Αντέλ»!

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά για την υποκριτική της Αντέλ Εξαρχόπουλος

Τον Χρυσό Φοίνικα κέρδισε «�� ζωή της Αντέλ»!

​To «La Vie d' Adele» του Αμπτελατίφ Κεσίς, με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος, κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και φυσικά όλες τις εντυπώσεις!

Η ταινία περιγράφει με αισθησιακές σκηνές τον έρωτα δύο ομοφυλόφιλων γυναικών. Η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας για τον Χρυσό Φοίνικα δεν είναι τυχαία, αφού τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία.

Οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν έφυγαν από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Inside Llewyn Davis».

Ο Μεξικανός Αμάτ Εσκαλάντε κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για τη δουλειά του στο «Heli».

Με το βραβείο της Επιτροπής τιμήθηκε το «Like Father Like Son» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Εντα.

Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στον 76χρονο Αμερικανό Μπρους Ντερν για τον ρόλο του στο «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης έλαβε το βραβείο εκ μέρους του ηθοποιού που απουσίαζε από τις Κάννες.
Η Γαλλίδα Μπερενίς Μπεζό για το «Le Passé» («Το Παρελθόν») του Ασγκάρ Φαραντί, πήρε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Βραβείο καλύτερου σεναρίου δόθηκε στον Κινέζο Ζία Ζανγκέ για το αμφιλεγόμενο λόγω υπερβολικής βίας «A Touch of Sin».
Χρυσός Φοίνικας για ταινία μικρού μήκους στο «Safe» του Νοτιοκορεάτη Μουν Μπιουν -γκον.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top