Οι διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από τη ζωή το 2023

Συγκίνησαν το Πανελλήνιο με το «φευγιό» τους

Αρκετές και πολύ σημαντικές απώλειες «μετρήσαμε» και το 2023 που φεύγει.

Ο χώρος του θεάτρου, της μουσικής αλλά και της σόουμπιζ γενικότερα είναι αρκετά φτωχότερος, λόγω των επώνυμων εκπροσώπων τους που έφυγαν από τη ζωή.

Η χρονιά «έκλεισε» με τον θάνατο του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, στις 24 Δεκεμβρίου.

Κωνσταντίνος 

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νόσησε κι από κορωνοϊό κάτι που φαίνεται να επιδείνωσε σημαντικά την κατάστασή του. Ο τέως βασιλιάς του οποίου η κηδεία συζητήθηκε πολύ, έχει συνδέσει την πορεία και το όνομά του με κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Νίκος Ξανθόπουλος

Στις 22 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, το «παιδί του λαού», ο αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος. Ο σπουδαίος ηθοποιός, γνωστός ως «το παιδί του λαού» νοσηλευόταν στην εντατική λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας με την καρδιά του. 

Κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου: Ράκος η σύζυγος και τα παιδιά του

Κατερίνα Χέλμη

Σε πένθος βυθίστηκε στις 12 Αυγούστου ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον θάνατο της Κατερίνας Χέλμη, σε ηλικία 83 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση, γνωστοποίησε το Σπίτι του Ηθοποιού με μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας χθες το απόγευμα, η σπουδαία ηθοποιός και φίλη Κατερίνα Χέλμη. Καλό σου ταξίδι στο φως». 

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός, Κατερίνα Χέλμη

Νόνικα Γαληνέα

Στις 2 Ιουνίου η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη μέσα από το Instagram της. Είχε αποκτήσει τρεις κόρες, τις Αμαλία, Αριέττα και Αλεξία Μουτούση. 

Κηδεία Νόνικας Γαληνέα: Οι κόρες της την αποχαιρέτησαν αγκαλιασμένες

Γιάννης Φλωρινιώτης

Στις 6 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Κανείς δεν περίμενε ότι σχεδόν έξι μήνες μετά θα έφευγε από τη ζωή κι ο μικρός του γιος, Νίκος. 

Γιάννης Φλωρινιώτης: Τα παιδιά του έβγαλαν σέλφι στον τάφο του

Λιζέτα Νικολάου

Στα 72 της χρόνια «έφυγε» η σπουδαία ερμηνεύτρια Λιζέτα Νικολάου. Τις τελευταίες ημέρες πριν τον θάνατό της στις 11 Αυγούστου νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου, μετά από ατύχημα που είχε, που της προκάλεσε αιμάτωμα στον εγκέφαλο. 

Λιζέτα Νικολάου: «Με μεγάλωσε μόνη της» - Ο γιος της μιλά πρώτη φορά

Γιάννης Ιωαννίδης

Στις 4 Οκτωβρίου σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, βυθίζοντας στο πένθος τον αθλητικό κόσμο. 

Γιάννης Ιωαννίδης: Στο παρκέ του Παραδείσου - «Λύγισε» ο Νίκος Γκάλης

Μαίρη Χρονοπούλου 

Η Μαίρη Χρονοπούλου «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου σε ηλικία 90 ετών, μετά από σύντομη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού έπειτα από ατύχημα που είχε στο σπίτι της στην Παιανία. Ο θάνατος της «Μιας κυρίας στα μπουζούκια» βύθισε στη θλίψη όλη την Ελλάδα που την αγάπησε μέσα από τις δεκάδες ταινίες της.  

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο σπίτι της στην Παιναία το 40ήμερο μνημόσυνο

Κάτια Νικολαΐδου

Την τελευταία της πνοή άφησε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου σε ηλικία μόλις 58 ετών η γνωστή ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου, η οποία έδινε μάχη για χρόνια με τον καρκίνο. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο καλός της φίλος και σχεδιαστής μόδας, Δημήτρης Στρέπτος με μια ανάρτηση στο Instagram. 

Κηδεία Νικολαΐδου: Ο σπαραγμός της μάνας της και το τελευταίο χειροκρότημα

Σπύρος Φωκάς

Το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι ο Σπύρος Φωκάς πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Η θρυλική ζωή του Έλληνα καρδιοκατακτητή ξεκίνησε από την Πάτρα για να φτάσει να κατακτήσει μέχρι και το Χόλιγουντ. Η τελευταία, τέταρτη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, με την οποία παντρεύτηκαν το 2013. 

Σπύρος Φωκάς: Το συγκινητικό «αντίο» της θετής του κόρης, Κωνσταντίνας

Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, στις 16 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης και δάσκαλος που σημάδεψε με το έργο του τον ελληνικό πολιτισμό. 

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Ήταν θείος νεαρής ηθοποιού - Δείτε ποιας

Νίκος Φλωρινιώτης

Ο Νίκος Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή στα 39 του χρόνια στις 19 Δεκεμβρίου, έχοντας δώσει μακρά μάχη με τον καρκίνο. Τις τελευταίες του ημέρες νοσηλευόταν στο Λαϊκό νοσοκομείο έχοντας συνεχώς στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα. Πριν από έξι μήνες είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη

Νίκος Φλωρινιώτης: «Του είχα πει "Δε σε αφήνει η μαμά να πεθάνεις"»

Βασίλης Καρράς

Την παραμονή των Χριστουγέννων πέθανε ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών, προκαλώντας θλίψη σε όλη τη χώρα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής που «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσούσε με κορωνοϊό.

Βασίλης Καρράς: Τι είπε στον Νίκο Ζωιδάκη 3 μέρες πριν «φύγει» απ΄τη ζωή

Από τη ζωή έφυγαν επίσης 

Η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ, η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου, ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, η τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη, η τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια, η τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα, ο τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός, η δημοσιογράφος Τζίνα Ντρούλις, ο τραγουδιστής Ανδρέας Τσουκαλάς, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός κι ο σχεδιαστής μόδας/στιλίστας Τόλης Σκουλαριώτης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top