Χαρούλα Αλεξίου: Η ηλικία, οι γάμοι, ο καρκίνος & η υιοθεσία του γιου της

Η σπουδαία ερμηνεύτρια πρωταγωνιστεί στη σειρά «Maestro»

Δείτε πρόσφατες δηλώσεις της Χαρούλας Αλεξίου στο Mega Καλημέρα

Η φωνή της μας έχει συντροφεύσει  σε πολλές και διαφορετικές περιόδους της ζωής μας. Μετρά πολλά χρόνια καριέρας στο ελληνικό πεντάγραμμο χαρίζοντας επιτυχίες που έχουν γίνει διαχρονικές στο πέρασμα των χρόνων και θα μεγαλώνουν γενιές και γενιές.

Ο λόγος για τη Χαρούλα Αλεξίου, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της Ελλάδας, η οποία φέτος έκανε την έκπληξη και την απολαμβάνουμε και σε ρόλο ηθοποιού.

Η Χάρις Αλεξίου πήρε αγκαλιά τον... εγγονό της!

Μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια στη νέα τηλεοπτική σειρά του Παπακαλιάτη

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης της πρότεινε να παίξει στη νέα του σειρά «Maestro» και εκείνη είπε το «ναι».

Λίγα λόγια για τον ρόλο της Χάρις στο «Maestro»


Η Χάρις είναι η μητέρα της Σοφίας. Είναι η ήρεμη δύναμη του σπιτιού και αυτή που γνωρίζει τα πάντα για όλη την οικογένεια. Είναι ελεύθερο πνεύμα, έχει χιούμορ και είναι ετοιμόλογη. Κοντράρεται με την κόρη της, Σοφία, και έχει αδυναμία στα εγγόνια της. Η Χάρις είχε ταλέντο στο τραγούδι, αλλά δεν κατάφερε να τραγουδήσει ποτέ. Έμεινε στο νησί αφήνοντας πίσω τα όνειρά της και θέλει η Κλέλια να μην κάνει το ίδιο λάθος. Το φεστιβάλ και ο Ορέστης την επηρεάζουν ανοίγοντάς της μία νέα πόρτα.

Χαρούλα Αλεξίου: Το βιογραφικό της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας

•    Γεννήθηκε στη Θήβα στις 27 Δεκεμβρίου 1950.
•    Είναι 72 χρόνων
•    Το πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα.
•    Είναι η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
•    Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες.

Χαρούλα Αλεξίου


•    Ο πατέρας της ήταν αγρότης από τη Θήβα και η μητέρα της μοδίστρα Μικρασιάτισσα.
•    Το 1970 είναι η χρονιά που η 20χρονη Χάρις Αλεξίου παρουσιάζεται στη δισκογραφία με δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι "Όταν πίνει μια γυναίκα" των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα.

Οι σπουδαίες συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της μουσικής

Η Χαρουλα Αλεξίου έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους όπως με τους: Μάνο Λοΐζο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Βαρδή, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Νταλάρα, Άννα Βίσση, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Σπανό, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι.

 


Οι διακρίσεις της Χαρούλας Αλεξίου


Από μία τόσο επιτυχημένη πορεία δε θα μπορούσαν να λείπουν οι διακρίσεις:
•    Prix Adami από τη γαλλική Ακαδημία Charles Cros
•    Una vita per la musica - Giglio d’Oro» («Μια ζωή για τη μουσική»), από το Ίδρυμα «Premio Galileo 2000»
Στις 15 Μαΐου του 2010, ο δήμαρχος της Σμύρνης δίνει το όνομα της Χάριτος Αλεξίου σε μια λεωφόρο της πόλης: Ηaris Αleksiou Dostluk Caddesi (Λεωφόρος Φιλίας) , τιμώντας την καταγωγή της και την προσφορά της στην τέχνη.

Η «μάχη» με τον καρκίνο

Πριν από αρκετά χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε αρχικό στάδιο και για καλή της τύχη  δεν αναγκάστηκε να νιώσει όλη την ψυχοφθόρα όσο και επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών.

 

«Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες .Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Espresso.

 

Οι δυο γάμοι και η υιοθεσία του γιου της, Μάνου Θεοφίλου


Η Χαρούλα Αλεξίου έχει ανέβει δυο φορές τα σκαλιά της εκκλησίας. Την πρώτη φορά με τον παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου και τη δεύτερη με τον μάνατζέρ της, Σωτήρη Μπασιάκο.

Χάρις Αλεξίου: Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992!

 

 

Η Χάρις Αλεξίου μαζί με τον πρώην σύζυγο της και την... νυν σύντροφο του


Η ίδια δηλώνει πολύ υπερήφανη για τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου, τον οποίο υιοθέτησε και αποφάσισε να του δώσει το όνομα του αγαπημένου της φίλου, Μάνου Λοϊζου.

 


«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται, κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο» δήλωσε η γνωστή ερμηνεύτρια, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης πρόσθεσε: «Καμαρώνω το παιδί μου και βέβαια επειδή είναι απολύτως ένα φυσιολογικό παιδί, είχε κι’ αυτό τα πάνω του και τα κάτω του όπως όλα τα παιδιά σε όλο τον πλανήτη… Και την εφηβεία του πέρασε… και τα σχολικά του χρόνια… και τώρα μεγαλώνει και πλέον έχει μπει σε έναν άλλο κύκλο ζωής ως ενήλικας», είχε δηλώσει για την υιοθεσία του γιου της.


Η αποχώρηση από το τραγούδι


Τον Ιούνιο του 2020 δήλωσε ότι σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις ύστερα από πενήντα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι γιατί δεν την ακούει πια η φωνή της και δεν καταδέχεται να τραγουδάει αν δεν το κάνει καλά.

Ρίχνει αυλαία η Χαρούλα Αλεξίου – Αποχωρεί από το τραγούδι

Συγκλονίζει η Χάρις Αλεξίου: «Δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου!»


Στην ίδια συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Φώτη Απέργη, στο Δεύτερο Πρόγραμμα είχε αποκαλύψει πως έχει ηχογραφήσει ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι , ένα ντουέτο μαζί με την σπουδαία Yasmin Levy. Το τραγούδι This Shadow κυκλοφορεί τον Ιούλιο από την Minos EΜΙ.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top