Ειρήνη Παπά: «Έφυγε ήρεμα στον ύπνο της»

Ο ανιψιός της Μανούσος Μανουσάκης μιλά για τον θάνατο της ηθοποιού

Δείτε όσα είπε ο Μανούσος Μανουσάκης στο Πρωινό και τον Γιώργο Λιάγκα

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση θανάτου της Ειρήνης Παπά, η οποία έφυγε από το ζωή σε ηλικία 96 ετών το πρωί της Τετάρτης.

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παπά

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Κηφισιά, όπως αποκάλυψε ο ανιψιός της, Μανούσος Μανουσάκης στο Πρωινό.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ήταν ανιψιός της αείμνηστης Ειρήνης Παπά

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ήταν ανιψιός της αείμνηστης Ειρήνης Παπά /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Έμενε στην Κηφισιά με τον ξάδερφό μου. Εκεί έφυγε σήμερα το πρωί στις 8. Δε γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια του θανάτου, αλλά λόγω ηλικίας… Και γενικά η υγεία της είχε περάσει περιπέτειες τον τελευταίο καιρό. Ήταν μια μεγάλη γυναίκα κι έφυγε ήρεμα στον ύπνο της. Την είχα δει πριν από δέκα μέρες… δε θέλω να πω τίποτα άλλο. Δε θέλω άλλες ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ. Θα τη θυμόμαστε πάντα… Σπουδαίος άνθρωπος, ένας απόλυτα ελεύθερος άνθρωπος. Που δεν έκανε ποτέ πίσω σε ότι πίστευε… Ένας υπέροχος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά ο Μανούσος Μανουσάκης.

Η Ειρήνη Παπά υπήρξε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες Ελληνίδες διεθνώς /Φωτογραφία Eurokinissi

Ειρήνη Παπά: Από το Χιλιομόδι Κορινθίας στο Χόλιγουντ

Από τη δεκαετία του '60, συμμετείχε σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές, ενώ πρωταγωνίστησε και στη διάσημη θεατρική «πιάτσα» της Νέας Υόρκης, το Μπρόντγουεϊ το 1967.

Εγινε γνωστή διεθνώς με τη δραματική ταινία Νεκρή Πολιτεία της Φίνος Φιλμ που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, σε σκηνοθεσία Φρίξου Ηλιάδη. Παράλληλα, πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, σε τρεις ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, με την γαλλόφωνη Ζ του Κώστα Γαβρά να το κατακτά, ενώ υποψήφιες υπήρξαν επίσης και δύο ελληνικές ταινίες, μεταφορές στη μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών, η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογιάννη.

Ειρήνη Παπά: Ο λόγος που δεν έκανε παιδί και ο έρωτας με τον Μάρλον Μπράντο

Αίας Μανθόπουλος: «Πλήγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό ο θάνατός της Ειρήνης Παπά»

Λίγη ώρα πριν, ο επίσης ανιψιός της αείμνηστης ηθοποιού, Αίας Μανθόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα περιγράφοντάς την ως έναν πολύ φωτεινό άνθρωπο που αγαπούσε την Ελλάδα. 

«Τον τελευταίο καιρό έλειπα στο εξωτερικό. Έχω επιστρέψει στην Ελλάδα λίγες μόλις μέρες. Έλειπα για τουλάχιστον ένα τρίμηνο λόγω μιας επιχείρησης που έχω στο εξωτερικό και δε γνώριζα τα θέματα υγείας της. Είχα άλλα θέματα. Δεν είχα επικοινωνήσει μαζί της, βρισκόμουν σε άλλες επαγγελματικές δυσκολίες. Είναι πλήγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό ο θάνατός της.

Η Ειρήνη ήταν ένα πλάσμα έξω από τα όρια της Ελλάδας. Ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα η Ειρήνη. Έλαμπε με το ήθος της, το θάρρος της και την αγάπη της για την Ελλάδα», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top