Ειρήνη Παπά: Ο λόγος που δεν έκανε παιδί και ο έρωτας με τον Μάρλον Μπράντο

«Δεν ερωτεύτηκα έκτοτε άλλον άνδρα, όπως ερωτεύτηκα τον Μάρλον»

Βίντεο για την Ειρήνη Παπά από τις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Η Ειρήνη Παπά κρατούσε την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν απαντούσε ποτέ για τα προσωπικά της και δεν αναφερόταν ποτέ σε έρωτες, γάμους και παιδιά.

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παπά
 

Ειρήνη Παπά: «Έφυγε ήρεμα στον ύπνο της»
 

Η Ειρήνη Λελέκου – όπως ήταν το επώνυμο από την οικογένειά της- παντρεύτηκε το 1947 τον ηθοποιό Άλκη Παππά ο οποίος την βοήθησε ιδιαίτερα στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Ο γάμος τους δε διήρκησε πολύ. Το 1951 χώρισαν και η ηθοποιός επέλεξε να κρατήσει το επώνυμο του τέως συζύγου της (με ένα π) και με αυτό το επώνυμο έγινε γνωστή στον παγκόσμιο κινηματογράφο και τα επόμενα χρόνια ως ‘’Irene Papas’’.
 

Ο θυελλώδης έρωτας με τον γόη του Χόλιγουντ Μάρλον Μπράντο

Όπως είχε εξομολογηθεί στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο γόης του κινηματογράφου Μάρλον Μπράντο ήταν «το μεγάλο πάθος της ζωής της».

ο μάρλον μπράντο ήταν ο μεγάλος έρωτας της ειρήνης παπά

Μάρλον Μπράντο - 1964/ AP Images

Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατό του, είχε αναφέρει ότι μεταξύ τους υπήρξε μια «μακρά και μυστική αγάπη».

Γνωρίστηκαν κατά τα πρώτα βήματά της στον κινηματογράφο, όταν βρισκόταν στη Ρώμη το 1954. Στην ιταλική πρωτεύουσα γνώρισε τον πασίγνωστο ήδη τότε γόη του Χόλιγουντ. Ο 30χρονος Μπράντο, φαίνεται πως «θαμπώθηκε» από τηνομορφιά της Ειρήνης Παπά κι ένα τρυφερό ειδύλλιο ξεκίνησε να εκτυλίσσεται μεταξύ τους.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια η ηθοποιός, κράτησαν τον έρωτά τους κρυφό όλα τα χρόνια και συναντήθηκαν για τελευταία φορά, στην Αθήνα, το 1999.

«Δεν ερωτεύτηκα έκτοτε άλλον άνδρα, όπως ερωτεύτηκα τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος στην ζωή μου, ο άντρας που αγαπούσα και εκτιμούσα περισσότερο απ’ όλους. Δύο πράγματα που δύσκολα συμπίπτουν», εκμυστηρεύτηκε η Ειρήνη Παπά το 2004 στην ιταλική εφημερίδα.

«Πάνω και πέρα από όλα με είχε συγκινήσει πως ήταν ακόμα υπέροχος ο τρόπος που σκεφτόταν», ανέφερε για την τελευταία τους αυτή συνάντηση.

Ο λόγος που δεν έκανε παιδιά

Ο λόγος που δε θέλησε ποτέ να φέρει στον κόσμο παιδιά ήταν γιατί η ίδια ένιωθε «αιώνιο» παιδί. Ταξίδευε πολύ. Σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα είχε τα στέκια της και πολλούς φίλους.  Έβγαινε πολύ και κάπνιζε ακόμα περισσότερο. 

«… μπορώ μόνο να πω ότι η Αθήνα θα είναι πάντα η μητέρα μου, αλλά η Ρώμη, παράλληλα, είναι δεύτερη μητέρα μου, από ξεκάθαρη επιλογή μου», είχε πει κάποτε για τις πόλεις που αγάπησε και για την έννοια της «πατρίδας».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top