Δώρα Χρυσικού: Η ηλικία, o αφορισμός και η μάχη με τον καρκίνο

Όσα δε ξέρουμε για την ηθοποιό από τη «Γη της Ελιάς»

Η εξομολόγηση της ηθοποιού στην Ελένη Μενεγάκη για τη δύσκολη περίοδο της ζωής της

Η Δώρα Χρυσικού είναι η τηλεοπτική Αρετή στη σειρά του Mega, «Η Γη της Ελιάς». Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτυχημένες σειρές, αγαπάει τον εθελοντισμό και έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Δώρα Χρυσικού

Όλα όσα δε ξέρουμε για τη Δώρα Χρυσικού

Γεννήθηκε το 1977 και είναι 44 ετών.

Από την ηλικία των 3 ετών της άρεσε να χορεύει και έχει ασχοληθεί με το μπαλέτο.

Έχει φοιτήσει στο L’ Opera de Paris, Rosella Hightower στις Κάννες, και στην John Cranko Schule της Όπερας της Στουττγάρδης. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Τhe Arts Educational School του Λονδίνου.

Το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο.

Έχει αρκετές συμμετοχές σε σειρές της τηλεόρασης, κάποιες από τις οποίες είναι στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1, “Οι Δύο Ορφανές (1991)”, στην κοινωνική σειρά του Mega “Η Ζωή Της Άλλης”, στην κωμική σειρά του Mega “Το Σπίτι Της Έμμας (2013)” κ.α.

Οι σπουδές της δεν τελειώνουν εδώ καθώς είναι απόφοιτος του Παιδαγωγιού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Στα 14 της χρόνια, η Δώρα Χρυσικού έχει τον πρώτο της ρόλο ως ηθοποιός, στην κοινωνική ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου “Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991)” συνεργαζόμενη μάλιστα με τους Marcello Mastroianni και την Jeanne Moreau.

Συνέχισε στο σχολείο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο.

Στην Ελλάδα φοίτησε στις σχολές της Γίτσας Καρελλά, Νίκης Κονταξάκη, καθώς και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Δώρα Χρυσικού: Ο αφορισμός της σε ηλικία 14 ετών

Σε ηλικία 14 ετών η Δώρα Χρυσικού συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία Το μετέωρο βήμα του πελαργού. Για τον ρόλο της στην ταινία αφορίστηκε από την εκκλησία και πιο συγκεκριμένα από τον μητροπολίτη Φλώρινας. «Με αφόρισε ο Αυγουστίνος Καντιώτης τότε», είπε στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

«Γενικώς ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει άπειρου κάλλους σκηνές στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά να με ρίξουν στο ποτάμι. Ήταν τρομακτικό. Πάντα έχει να κάνει με το κατά πόσο πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, πόσο σου έχουν εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνεις, πόσο εμπιστεύεσαι τους συνεργάτες σου. Δεν ήμουν μόνη μου εκεί, ήμουν μαζί με τη μητέρα μου. Ο λόγος ήταν ότι είχε “πορνογραφικές σκηνές” το οποίο ακούγεται αστείο αν ξέρεις λίγο το έργο του Αγγελόπουλου».

Δώρα Χρυσικού: Η μάχη της με τον καρκίνο

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Δώρα Χρυσικού αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών και βρισκόταν στο τέλος των θεραπειών της. Η ηθοποιός είχε μιλήσει στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη:

«Είναι πάρα πολύ σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του να μαθαίνει στα 44 του ότι έχει καρκίνο. Η λέξη και μόνο δημιουργεί μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσημο. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια».

Μιλώντας στην εκπομπή Mega Καλημέρα, η Δώρα Χρυσικού αποχαιρετώντας το 2021 σημείωσε: «Ήταν μία πολύ συνειδητή απόφαση να μιλήσω γι’ αυτό. Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου. Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραυστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε».

«Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε», εξήγησε μεταξύ άλλων η Δώρα Χρυσικού.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top