Rolling Stones: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ, Τσάρλι Γουότς

Θρήνος για το τέταρτο μέλος των γερόλυκων της ροκ

Δείτε διάφορες φωτογραφίες του Τσάρλι Γουότς

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ο Τσάρλι Γουότς, ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones. Τον τελευταίο καιρό ο μουσικός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δε θα ακολουθούσε το υπόλοιπο γκρουπ στη νέα του περιοδεία

Μικ Τζάγκερ Τσάρλι Γουότς

Τζάγκερ και Γουότς αποτελούσαν αχτύπητο δίδυμο στη σκηνή! /Φωτογραφία AP Images

Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους εκατομμύρια fans της θρυλικής μπάντας που μαζί με τους Beatles, άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Ξανά στο στούντιο οι Rolling Stones!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ατζέντης του Μπέρντ Ντόχερτυ ανέφερε πως «με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς. Ο Τσάρλι πέθανε ήσυχα σε νοσοκομείο του Λονδίνου έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του».

«Ο Τσάρλι ήταν αγαπητός σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του», επεσήμανε. «Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο ατζέντης του, με τη δυσάρεστη είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τσάρλι Γουότς

Ο Γουότς σε ιππόδρομο της Βαρσοβίας το 2002 /Φωτογραφία AP Images

Μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο στις αρχές Αυγούστου ο εκπρόσωπός του είχε ανακοινώσει ότι δε θα ακολουθούσε τους Stones στην επερχόμενη περιοδεία τους στις ΗΠΑ, καθώς χρειάζεται ξεκούραση μετά από μία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε με επιτυχία.

«Για πρώτη φορά στη  ζωή μου χρειάστηκε να πάρω ρεπό. Προσπαθώ σκληρά να επανέλθω πλήρως αλλά αποδέχτηκα αυτό που μού είπαν οι γιατροί, ότι δηλαδή θα μού πάρει λίγο χρόνο», είχε δηλώσει τότε ο ίδιος.

Να θυμίσουμε πως πριν αρκετά χρόνια ο διάσημος μουσικός είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον λαιμό από τον οποίο όμως κατάφερε να θεραπευτεί πλήρως το 2004 και να συνεχίσει τη μουσική του δράση. 

«Έριξε» το στάδιο ο Jagger μετά την επέμβαση καρδιάς!

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Γουότς

Ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος από το 1963. Μαζί με τον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς συμμετείχε σε όλα τα αλμπουμ του γκρουπ.  

Rolling Stones

Οι Rolling Stones στο αεροδρόμιο της Κούβας τον Μάρτιο του 2016 /Φωτογραφία AP Images

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως γραφίστας πριν ξεκινήσει να παίζει ντραμς σε τζαζ κλαμπ του Λονδίνου. Σε ένα από αυτά τα κλαμπ γνώρισε τον Τζάγκερ ο οποίος τον μύησε στον μαγικό κόσμο της Ροκ.

Η τζαζ και τα μπλουζ ήταν πάντα οι αγαπημένες του μουσικές, τις οποίες φρόντισε να μην εγκαταλείψει ποτέ ηχογραφώντας κατά καιρούς αντίστοιχα προσωπικά άλμπουμ.

Στους Stones μπήκε τον Ιανουάριο του 1963, σχεδιάζοντας παράλληλα τα εξώφυλλα των δίσκων τους και τις αφίσες των συναυλιών τους. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αρνηθεί την πρότασή τους να γίνει ο βασικός ντράμερ τους, καθώς θεωρούσε ότι του πρόσφεραν τη θέση χαριστικά. 

Η θριαμβευτική επιστροφή των Rolling Stones στο Λονδίνο πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία

Όπως ακουγόταν, ήταν ο αυτός που κρατούσε την ισορροπια στη ροκ μπάντα και την έσωσε από τη διάλυση στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν Τζάγκερ και Ρίτσαρντς διαφωνούσαν έντονα για τη μουσική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top