Θάνατοι 2020: Οι μεγάλες απώλειες της χρονιάς που φεύγει

Το μεγάλο «αντίο» σε Βουτσά, Πουλόπουλο, Μαραντόνα, Μπράιαντ κ.ά.

Μια ακόμα χρονιά έφυγε και μαζί της πήρε αρκετούς ανθρώπους που έγιναν γνωστοί μέσα από το έργο τους στις τέχνες, τον αθλητισμό και τα γράμματα.

Τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο, δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που έχασαν τη μάχη με τη ζωή, προκαλώντας θλίψη όχι μόνο στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και στο ευρύ κοινό. 

Έρρικα Μπρόγερ

Έρρικα Μπρόγερ, 78 ετών
Η αγαπημένη χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγερ, έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Στις αρχές Δεκεμβρίου η χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα» όπου εμφανιζόταν, λόγω των προβλημάτων με την υγεία της. 

Σάντρα Βουτσά για Έρρικα Μπρόγιερ: «Χάσαμε τη μητέρα μου μέσα σε 20 μέρες!»

Κόμπι Μπράιαντ

Κόμπι Μπράιαντ, 41 ετών
Ένας από τους σημαντικότερους αστέρες του μπάσκετ, ο Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στις 26 Ιανουαρίου, όντας μόλις 41 ετών. Το ελικόπτερο που επενέβαινε με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα κι άλλους επτά ανθρώπους, συνετρίβη σε περιοχή της Καλιφόρνια όπου επικρατούσε πυκνή ομίχλη, από άγνωστη αιτία. Ο θάνατος του προκάλεσε σοκ σε όλο τον πλανήτη.  

Στο φως η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Γιώργος Κοτανίδης

Γιώργος Κοτανίδης, 74 ετών
Σε ηλικία 74 ετών «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Ιανουαρίου ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης. Ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην εντατική. Εκτός από σημαντικό έργο στο ελληνικό θέατρο, άφησε πίσω του τις κόρες του Εύα και Αντιγόνη και τη σύντροφό του Ιωάννα.  

Γιώργος Κοτανίδης: Ξεκινά διοικητική εξέταση για τον θάνατό του

Κική Δημουλά

Κική Δημουλά, 89 ετών
Την τελευταία της πνοή άφησε στις 22 Φεβρουαρίου, η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά, σε ηλικία 89 ετών. Λίγο πριν τον θάνατό της, η σπουδαία γυναίκα των γραμμάτων νοσηλευόταν, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών, με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.  

Το «τελευταίο αντίο» στην αγαπημένη Κική Δημουλά

Κώστας Βουτσάς

Κώστας Βουτσάς, 88 ετών
Ο τελευταίος μεγάλος του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο «Αττικόν», λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο θάνατος του Κώστα Βουτσά που εισήχθη 20 ημέρες πριν με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή κι αναπνευστική δυσλειτουργία, προκάλεσε θλίψη στο Πανελλήνιο που μεγάλωσε με τις ταινίες και τις ατάκες του!

Α. Κατσαβού: Τα πρώτα Χριστούγεννα με τον γιο της και χωρίς τον Κ. Βουτσά

Πάνος Χατζηκουτσέλης

Πάνος Χατζηκουτσέλης, 74 ετών
Στις 20 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια ο ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας Πάνος Χατζηκουτσέλης. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο προσωπικός του φίλος Άγγελος Πυριόχος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Πάνος Χατζηκουτσέλης: Σε στενό κύκλο η κηδεία του στον Μαραθώνα

Νάγια Ριβέρα

Νάγια Ριβέρα, 33
Η Νάγια Ριβέρα, η «Σαντάνα Λόπεζ» από τη δημοφιλή σειρά «Glee», εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου όταν έκανε βόλτα με βάρκα στη λίμνη Πιρού της Καλιφόρνια. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 13 Ιουλίου και ύστερα από συνεχείς έρευνες της αστυνομίας, ανασύρθηκε από τη λίμνη το πτώμα της όμορφης ηθοποιού. Αιτία θανάτου ο πνιγμός, ενώ σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρξαν ενδείξεις για αυτοκτονία ή δολοφονία. 

Naya Rivera: Δείτε να τραγουδάει με τον γιο της λίγο πριν πνιγεί

Αγάθωνας Ιακωβίδης

Αγάθωνας Ιακωβίδης, 65 ετών
Έφυγε τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου από τη ζωή ο γνωστός Θεσσαλονικιός ρεμπέτης, Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του γνωστού καλλιτέχνη που μας εκπροσώπησε στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το 2013 με τους Koza Mostra, επήλθε από ανακοπή καρδιάς. 

«Έφυγες νωρίς!»: Το συγκινητικό «αντίο» της Γλυκερίας στον Αγάθωνα

Γιάννης Πουλόπουλος

Γιάννης Πουλόπουλος, 79 ετών
Έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του έχασε το ελληνικό τραγούδι στις 23 Αυγούστου. Σε ηλικία 79 ετών ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έφυγε από τη ζωή, με τις μεγάλες επιτυχίες και την αξεπέραστη φωνή του να μένουν παρακαταθήκη στο κοινό που τον λάτρεψε. 

Σύζυγος Γιάννη Πουλόπουλου: «Ήταν άντρακλας μέχρι την τελευταία στιγμή»

Σον Κόνερι

Σον Κόνερι, 90 ετών 
Στις 31 Οκτωβρίου, «έφυγε» στα 90 του –για πολλούς- ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ της μεγάλης οθόνης, κι ένας από τους πιο αρρενωπούς σταρ του Χόλιγουντ, Σον Κόνερι. O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός (για την ταινία «Οι Αδιάφθοροι», με καταγωγή από τη Σκωτία, πέθανε από επιπλοκές της πνευμονίας στο σπίτι του στις Μπαχάμες, εκεί όπου γύρισε την πρώτη του ταινία Μποντ.  

«Ήσουν ο καλύτερος»: Οι James Bond αποτίουν φόρο τιμής στον Sean Connery

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ντιέγκο Μαραντόνα, 60 ετών
Η είδηση θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου «πάγωσε» ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Αργεντίνος «Θεός του ποδοσφαίρου» έχασε τη μάχη με τη ζωή, αφού η καρδιά του τον πρόδωσε σε ηλικία 60 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη εκατομμύρια φιλάθλους του καλύτερου μπαλαδόρου όλων των εποχών, κι όχι μόνο.  

Nτιέγκο Μαραντόνα: Μεγαλώνει η λίστα των επίδοξων κληρονόμων

Σπύρος Μισθός

Σπύρος Μισθός, 60 ετών
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, σκόρπισε η είδηση του θανάτου λίγο πριν το τέλος του 2020, στις 19 Δεκεμβρίου, του Σπύρου Μισθού. Ο γνωστός ηθοποιός  ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε σε σειρές του Νίκου Φώσκολου, έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην πατρίδα του τα Γιάννενα. 

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σπύρος Μισθός, νικημένος από τον καρκίνο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top