Νίκος Σεργιανόπουλος: 14 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού

Σαν σήμερα βρέθηκε στο σπίτι του νεκρός με 21 μαχαιριές

Ξημερώματα της 4ης Ιουνίου του 2008, ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος με 21 μαχαιριές στο σπίτι του στο Παγκράτι και η είδηση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Εικόνα από το σπίτι του στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο ηθοποιός- Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του γνωστού ζεν πρεμιέ σοκάρουν. Οι πρώτες έρευνες τότε είχαν δείξει ότι το διαμέρισμά του δεν είχε διαρρηχτεί, αλλά ο ηθοποιός είχε προσκαλέσει στο σπίτι του τον ίδιο το δολοφόνο του! 

Λίγους μήνες νωρίτερα μάλιστα ο ηθοποιός είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης, δηλώνοντας εξαρτημένος χρήστης.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους του φίλους, συγκλονισμένος έξω από το σπίτι του ηθοποιού- Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Περίπου 50 ημέρες αργότερα, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα, συλλαμβάνοντας τον 30χρονο Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος και ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια κοκαΐνης και ενώ του ζητήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά με τον ηθοποιό παρά τη θέλησή του. Η δίκη ξεκίνησε με τον δολοφόνο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια κάθειρξη το 2013.

Τραγική φιγούρα τότε ήταν η μητέρα του ηθοποιού, η οποία λίγα χρόνια αργότερα έχασε και την κόρη της και αδελφή του Νίκου Σεργιανόπουλου από την επάρατη νόσο, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η ίδια, που «έφυγε» λίγους μήνες αργότερα. 

Τέλος, από τη ζωή «έφυγε» και ο σύζυγος της αδελφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο τελευταίος που είχε απομείνει να περιμένει τη δικαίωση που θα ερχόταν από το δικαστήριο.

Δολοφονία Σεργιανόπουλου: «Αυτομαστιγωνόταν. Δεν αποδεχόταν τον εαυτό του»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Στεφανάκης, είχε μιλήσει πέρυσι στο star.gr και τη δημοσιογράφο Σοφία Βάγκα για τις άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης και είχε μιλήσει για τη φωτεινή, αλλά και για τη σκοτεινή πλευρά του Νίκου Σεργιανόπουλου.

«Ποτέ δεν ήταν ειλικρινής, έδωσε μια εκδοχή των πραγμάτων η οποία δεν έστεκε. Γι' αυτό και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη», λέει ο κ. Στεφανάκης για τον δολοφόνο.

«Ήταν αδύνατο να απειλήσει κανέναν ο Νίκος και αυτό ήταν σαφές απ’ όλη την πορεία της ζωής του», προσθέτει αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Γεωργιανού, ο οποίος υποστήριξε ότι «έσφαξε» τον ηθοποιό, γιατί βρισκόταν σε άμυνα, καθώς είχε απειληθεί η ζωή του. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος, εφόσον ο δράστης γνώριζε πολεμικές τέχνες, μπορούσε να εξουδετερώσει εύκολα οποιαδήποτε απειλή, χωρίς να φτάσει σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο ίδιος υπενθύμισε επίσης ότι ο δράστης μετά το έγκλημα πήρε το κινητό του ηθοποιού κι έκανε από αυτό κλήσεις στη γυναίκα και τα παιδιά του, που βρίσκονταν στη Γεωργία. Βασικό στοιχείο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ποιος ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος

Φωτογραφία: NDP

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια ίδρυσε την Πειραματική σκηνή Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν αρκετές σειρές στην τηλεόραση, όπως οι «Δυο Ξένοι», «Άφρικα», «Ανατομία ενός Εγκλήματος», «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», όπου έκανε γκεστ εμφανίσεις και «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη». Ταυτόχρονα, είχε διαγράψει μεγάλη πορεία στο ελληνικό θέατρο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις με μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, όπως το «Νυφικό Κρεβάτι», ο «Γλάρος», ο «Θείος Βάνιας», το Φονικό στην εκκλησιά τη Νύχτα της Ιγκουάνα και άλλα.

Σκηνή από την επιτυχημένη σειρά Δύο Ξένοι - Εβελίνα Παπούλια, Νίκος Σεργιανόπουλος / Φωτογραφία: NDP
 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top