«Έφυγε» από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου

Τα τελευταία χρόνια είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι

ΚΕΡΊ

Η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου «έφυγε» από τη ζωή. Τα τελευταία χρόνια είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι, καθώς «πάλευε» με σπάνια ασθένεια. 

Ποια ήταν η Σωτηρία Λεονάρδου

Η Σωτηρία Λεωνάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες, ενώ παρακολούθησε θεατρικά σεμινάρια στη Νότιο Ιταλία, στην Ινδία και στη Νότιο Αφρική, όπου έζησε από το 1989 ως το 1994 (Zimbabwe).

Είχε βραβευθεί με το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (το 1984) για το «Ρεμπέτικο», ενώ η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της υπήρξε η συμμετοχή της στην ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο» στην οποία και ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου «Καίγομαι - Καίγομαι».

Είχε προσφέρει αρκετές αξιόλογες δουλειές στην ελληνική δισκογραφία, όπως: «Δεν έχω χρόνο μάτια μου» σε μουσική Μπάμπη Στόκα, «Γυναίκες» και «MIS» ενώ συμμετείχε ερμηνευτικά σε δίσκους του Σταύρου Ξαρχάκου των Πυξ Λαξ του Νικόλα Άσιμου κ.α. Πολυράριθμες, ήταν και οι συμμετοχές της  συναυλίες της Λαικής Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα έλαβε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις σημαντικών σκηνοθετών.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top