Μαίρη Ζόφρις: Η Ελληνίδα ενδυματολόγος που διεκδικεί ένα ΟΣΚΑΡ για δεύτερη φορά

«Στην πρώτη μου υποψηφιότητα ο πατέρας μου διάβαζε ελληνικές εφημερίδες κι ένιωθε περήφανος»

Η Ελληνίδα ενδυματολόγος που διεκδικεί ένα ΟΣΚΑΡ

Άρωμα Ελλάδας θα έχει η 89η απονομή των Όσκαρ που θα γίνει και φέτος στο Kodak Theatre στο Λος Άντζελες, μιας και εκτός από τον Γ. Λάνθιμο και τον Ε. Φιλίππου που διεκδικούν το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία «Αστακός», αλλά και την Δάφνη Ματζιαράκη που είναι υποψήφια για το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, για δεύτερη φορά είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών η Ελληνοαμερικανίδα Μαίρη Αρετή Ζόφρις, η οποία έχει σχεδιάσει τα κοστούμια στην ταινία «La la land».

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη γιατί η ταινία αυτή έχει όλα τα στοιχεία που λατρεύω στον κινηματογράφο: ρομαντισμό, νοσταλγία, χρώμα. Η υποψηφιότητά μου σημαίνει ότι κατάφερα να περάσω όλα αυτά που λατρεύω και σ’ ένα μεγαλύτερο κοινό», λέει η Μαίρη Ζόφρις στο Έθνος της Κυριακής.

Μάλιστα δεν κρύβει τον μεγάλο της ενθουσιασμό που θα ζήσει όλη της λάμψη των Όσκαρ για δεύτερη φορά.

«Την πρώτη φορά που ήμουν υποψήφια, είχα αισθανθεί περήφανη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο οικογενειακός μου περίγυρος που είχε έναν διάχυτο ενθουσιασμό. Και περισσότερο από όλους ο πατέρας μου, ο οποίος διαβάζοντας και τον ελληνικό Τύπο για την κόρη του ένιωθε διπλά περήφανος», λέει και συνεχίζει:

«Τώρα είμαστε… βετεράνοι».

Ο πατέρας της Μαίρης, Βασίλης Ζαφειρόπουλος έφυγε από τα Γιάννενα αμέσως μετά τον πόλεμο με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ, ακολουθώντας τα βήματα του δικού του πατέρα, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην Αμερική πριν από πολλά χρόνια.

Η ίδια μιλάει ελάχιστα ελληνικά, ενώ όταν ήταν μικρή πήγαινε σε ελληνικό σχολείο και στην εκκλησία. Όταν όμως πέθανε η προγιαγιά της η οικογένειά της σταμάτησε να μιλάει ελληνικά, ωστόσο η ίδια έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα για διακοπές.

Η προετοιμασία για τη δημιουργία των κουστουμιών της ταινίας «La la land» ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα διασκεδαστική που την γύρισε πίσω στις δεκαετίες του ’20, του ’40 και του ’60 που αποπνέουν πάντα ένα ιδιαίτερο άρωμα νοσταλγίας.

«Αυτή τη φορά το διάβασμα ήταν πιο εύκολο. Ξεφύλλισα πολλά περιοδικά μόδας και εμπνεύστηκα από ηθοποιούς όπως η Τζούλι Κρίστι, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Κάθριν Χέμπορν. Ωστόσο ήθελα τα ρούχα να είναι σύγχρονα, αλλά όχι trendy».

Όσο για το ενδεχόμενο να κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματάκι; Η ίδια απαντά:

«Ένα Όσκαρ θα ήταν η καλύτερη αναγνώριση της δουλειά μου. Δε θέλω όμως να κάνω προγνωστικά».

Πάντως οι επαγγελματίες του χώρου την κατατάσσουν ανάμεσα στα φαβορί μαζί με τη Μαντελίν Φοντέιν που έκανε τα κοστούμια στην ταινία «Jackie» και την Κολίν Άτγουντ που δημιούργησε τα κοστούμια της ταινίας «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top