ΚΑΥΤΗ η ανάσα του Μακρόν για τη Λεπέν: Πρώτος σε νέα δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου

Ο σοσιαλιστής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος

ΚΑΥΤΗ η ανάσα του Μακρόν για τη Λεπέν: Πρώτος σε νέα δημο

Μέχρι πρότινος, οι δημοσκοπήσεις των γαλλικών προεδρικών γαλλικών ήθελαν πρώτη τη Μαρίν Λεπέν, η τελευταία δημοσκόπηση, όμως, του Ifop-Fiducial για το Paris Match, το CNews και το Sud-Radio δείχνει τον Εμανουέλ Μακρόν με…πατημένα γκάζια να σκαρφαλώνει στην κορφή.

Συγκεκριμένα, ο σοσιαλιστής Μακρόν βρίσκεται στο 26% της πρόθεσης ψήφου αφήνοντας πίσω του την Μαρίν Λεπέν στο 25%. Η αύξηση του ποσοστού του οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην παρουσία του στο debate των υποψηφίων προέδρων αλλά και στο ότι τρεις εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης Ολάντ, όπως κι άλλα κορυφαία στελέχη και πολιτικές προσωπικότητες δήλωσαν δημοσίως την υποστήριξή τους σε εκείνον. Ρόλο, φυσικά, παίζουν και τα σκάνδαλα που σκοτεινιάζουν, σε ένα βαθμό, τα πρόσωπα των αντιπάλων του.

Τρίτος, ασθμαίνοντας, ο Φιγιόν, με ποσοστό 18%. Η παρουσία του στο debate ήταν απογοητευτική, ενώ καθημερινά αναγκάζεται να απολογείται για όλο και περισσότερα σκάνδαλα, που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Στον δε χώρο της αριστεράς, τα πράγματα είναι χειρότερα. Ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν είναι 4ος στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 12,5% ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν έρχεται τελευταίος και καταϊδρωμένος με μόλις 11%.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top