Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου!»

Νέα δήλωση-φωτιά του Χουλουσί Ακάρ για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Δε σταματάει η τουρκική προκλητικότητα, αφού με τις νέες του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά, κάνοντας λόγο για δίκαιη μοιρασιά κάθε πλούτου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Μιλώντας για τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός τόνισε: «Η συμφωνία με τη Λιβύη δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα, ούτε παρενοχλεί τα δικαιώματα και το δίκαιο των άλλων χωρών».

Η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία για τη Μεσόγειο

«Παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζονται με αποφασιστικότητα και οι ενέργειες στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων στο Αιγαίο», δήλωσε επίσης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει στο θέμα αυτό είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση. Δεν μπορεί να επιβιώσει καμία απόφαση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι δική μας υπόθεση και δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Ακάρ.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η διαρκής διαστρέβλωση σας εκθέτει»

Υπενθυμίζεται πως κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με τους τομείς της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από όλες τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις διατάξεις του μνημονίου, αμέσως μετά την επικύρωσή τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu οι αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στις αρχές του 2020.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top