Μάθε πού ψηφίζεις: Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις ευρωεκλογές

Το site του Υπουργείου Εσωτερικών έπεσε από το πλήθος των επισκεπτών!

Παραβάν εκλογών

Να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν με ένα κλικ, μπορούν πλέον οι πολίτες. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών έχει τεθεί σε εφαρμογή και είναι ενημερωμένη με τα τελευταία στοιχεία των πολιτών.  

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Βάζοντας είτε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (εάν τον γνωρίζετε) και το ονοματεπώνυμο, είτε το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και την ημερομηνία γέννησης, οι πολίτες μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν στις 26 Μαΐου για την ανάδειξη νέων περιφερειαρχών, δημάρχων και ευρωβουλευτών. 

Για να μάθετε που να ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 κάντε κλικ εδώ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ  

O δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών (για Δήμους και Περιφέρειες) θα διεξαχθεί μία εβδομάδα ακριβώς μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου, την Κυριακή 2 Ιουνίου. 

Πότε θα γίνει ο πρώτος γύρος των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών

Οι δύο μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση είναι ότι  για πρώτη φορά θα ψηφίσουν και οι  «17ρηδες», ενώ έχει καθιερωθεί πλέον σύστημα απλής αναλογικής. 

Για πρώτη φορά ψήφος στα 17: Κάνει ένας χρόνος τη διαφορά;

Η τελευταία αλλαγή  στην πράξη σημαίνει ότι ο συνδυασμός του εκλεγμένου δημάρχου δε θα ελέγχει πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον το ποσοστό του είναι μικρότερο του 50% στον πρώτο γύρο (στον οποίο εκλέγονται οι σύμβουλοι) ενώ στις ψηφοφορίες για να ληφθεί απόφαση  θα πρέπει να υπάρχει η συμφωνία δύο ή και περισσότερων συνδυασμών.
       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top