Εορτολόγιο 24 Απριλίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίου Αχιλλέα Ιερομάρτυρος, Αγίου Δούκα, Πασικράτους και Βαλεντίωνος Μαρτύρων, Οσίας Ελισάβετ θαυματουργού και Οσίου Θαυμαστού.

Η οσία Ελισάβετ ήταν Χριστιανή, που διακρίθηκε για το κατηχητικό και φιλανθρωπικό της έργο. Η Εκκλησία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, την κατέταξε στη χορεία των Οσίων. Καταγόταν από τη Θράκη κι έζησε τον 5ο αιώνα. Η γέννησή της είχε προφητευθεί από άγγελο Κυρίου, ο οποίος αποκάλυψε στη μητέρα της ότι θα γεννήσει κόρη, η οποία θα διακριθεί για το χριστιανικό της έργο. 

Και πράγματι, από μικρή ηλικία η Ελισάβετ διακρίθηκε στη διακονία των πτωχών και πασχόντων συνανθρώπων της. Με διάφορους τρόπους προσπαθούσε να πείσει τους πλούσιους να συνεισφέρουν στην παρηγοριά των αδυνάτων, ενώ εκείνη δίδασκε, μόρφωνε και κατηχούσε δωρεάν τα παιδιά τους. Έζησε όλη της τη ζωή παρηγορώντας στενοχωρημένους και θλιβομένους και κοιμήθηκε ειρηνικά.

 

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος
  • Δούκας
  • Δούκισσα, Δουκίτσα
  • Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα
  • Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Μπέττυ, Ελισσάβετ
  • Θαυμαστός
  • Θαυμαστή

 

Ανατολή ήλιου: 06:36 - Δύση ήλιου: 20:09 - Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες 33 λεπτά
🌕  Σελήνη 15.1 ημερών

 

Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των πειραμάτων στα ζώα

Η 24η Απριλίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη και προστασία των ζώων. Ωστόσο, αυτή η ημέρα δεν αποτελεί απλώς μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τα ζώα, αλλά επίσης ένα κάλεσμα για να τεθεί ένα τέλος στα πειράματα που διεξάγονται σε ζώα. Παρόλο που ορισμένες έρευνες απαιτούν τη χρήση ζώων, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να υποβάλλουν ζώα σε βασανιστήρια και πόνο.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν τα ζώα έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να υποφέρουν. Jeremy Bentham, Άγγλος φιλόσοφος

Παρά ταύτα, τα πειράματα σε ζώα εξακολουθούν να είναι διαδεδομένα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Πρέπει να ενεργήσουμε για να καταργηθούν αυτές οι πρακτικές και να προωθηθούν εναλλακτικές μέθοδοι χωρίς βία και πόνο στα ζώα.

Ένα ζώο πεθαίνει κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, ενώ περισσότερα από 12.000 ζώα βασανίζονται και θανατώνονται για την παραγωγή ενός και μόνο φυτοφαρμάκου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top