Εορτολόγιο 25 Μαρτίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την 25η Μαρτίου 1821.

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Σήμερα, εκτός από την Επανάσταση κατά των Τούρκων, εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού. Ήταν η μέρα που η Παναγία έμαθε τη χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό, τον υιό του Θεού.

 

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Ευάγγελος, Βαγγέλης, Βάγγος, Αγγελής
  • Ευαγγελία, Βαγγελιώ, Βαγγελίτσα, Λίτσα, Εύα, Κέλλυ, Λιλή
  • Αγγελική, Άντζελα, Άντζυ, Αγγέλα, Αγγελίνα
  • Άγγελος, Αγγελής *
  • Εθνεγερσία

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

 

Ανατολή ήλιου: 06:20

Δύση ήλιου: 18:41

Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες 22 λεπτά
Σελήνη 14.9 ημερών

 

Παγκόσμια Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού

Η Διεθνής Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού (International Day of the Unborn Child) καθιερώθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' (1920-2005) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου για να συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο πολωνικής καταγωγής ποντίφικας θεωρούσε την ημέρα αυτή ως μια «θετική επιλογή υπέρ της ζωής και της εξάπλωσης μιας κουλτούρας για τη ζωή, που να εγγυάται τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε κάθε περίπτωση».

Οι εορτασμοί για το αγέννητο παιδί ξεκίνησαν από χώρες της Λατινικής Αμερικής με ισχυρή Καθολική παράδοση, όπως το Ελ Σαλβαδόρ (1993), η Αργεντινή (1998) και η Χιλή (1999) και η Γουατεμάλα (1999).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top