Συζυγοκτόνοι: 4+1 εγκλήματα που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο

Πολλοί από τους δολοφόνους ήταν υπέρανω υποψίας

Συζυγοκτόνοι που συντάραξαν το πανελλήνιο / βίντεο Star 

Ήταν Ιούνιος του 1987 όταν ο 27χρονος τότε Παναγιώτης Φραντζής παραδίδεται στα γραφεία της ΓΑΔΑ και ομολογεί ότι σκότωσε και τεμάχισε τη 18χρονη σύζυγό του. Με αφορμή αυτό το ανατριχιαστικό συμβάν, το star.gr φέρνει ξανά στο φως οικογενειακά εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Τα πιο ανατριχιαστικά οικογενειακά εγκλήματα στην Ελλάδα

Εγκλήματα με δράστες τους συζύγους... Πολλοί από τους δολοφόνους ήταν υπέρανω υποψίας... Ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν και έκλαιγαν μπροστά στις κάμερες ζητώντας δικαίωση για τους αδικοχαμένους συντρόφους τους.

H αδικοχαμένη Καρολάιν και ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της, ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

H αδικοχαμένη Καρολάιν και ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της, ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά, 11 Μαΐου 2021: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «σπάει» και ομολογεί πως έπνιξε τη συζυγό του και κρέμασε τον σκύλο τους

Εκείνος 32χρονών πιλότος ελικοπτέρων και εκείνη 20χρονων φοιτήτρια. Ο Μπάμπης και η Καρολάιν έδειχναν να απολαμβάνουν τη ζωή τους απόλυτα ερωτευμένοι και ήρεμοι. Ο ένας για τον άλλον. Ή έτσι φαινόταν τουλάχιστον.

Tο νήμα της κοινής τους ζωής κόπηκε βίαια και άγρια στις 11 Μαΐου, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Και η ομολογία της δολοφονίας από τον ίδιο της τον άνδρα επισφράγισε ένα έγκλημα που θα μείνει στην ιστορία.

Τα ερωτηματικά για την άγρια δολοφονία ήταν πολλά. Γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πάλης στο σώμα ή ίχνη γενετικού υλικού στα νύχια της 20χρονης; Γιατί έλειπε  μόνο η κάρτα μνήμης από την κάμερα του σπιτιού; Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού; Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές; Στις πολλές καταθέσεις του στις αρχές ο 32χρονος πιλότος δεν είχε κατορθώσει να αναγνωρίσει κανέναν ύποπτο μεταξύ εκείνων που του είχαν υποδείξει οι αστυνομικές αρχές.

Όλα ήταν σκηνοθετημένα, όμως, το τέλειο έγκλημα δεν έγινε ποτέ και οι συνεχείς δραματικές εξελίξεις επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Γλυκά Νερά: Τι έγραφε η επιστολή του πιλότου στους γονείς της Καρολάιν

Ορμύλια Χαλκιδικής, 6 Ιανουαρίου 2016: Σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, επί 18 μέρες, το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 4χρονου Φοίβου.

 

Η άτυχη Λέλα Μαυρομάτη
Η άτυχη Λέλα Μαυρομάτη

Ο πατέρας του, ο 34χρονος Λέσι Τζέιμς, αλβανικής καταγωγής, σκοτώνει ανήμερα των Θεοφανείων την 41χρονη εν διαστάσει σύζυγό του Λέλα Μαυρομάτη, με επτά μαχαιριές, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου εκ των δύο γιων τους (ηλικίας 6 ετών).

Ο 34χρονος Αλβανός Λέσι Τζέιμς

Ο 34χρονος Αλβανός Λέσι Τζέιμς

Στη συνέχεια, άρπαξε τον 4χρονο τότε γιο τους Φοίβο και αφού πέρασε μπροστά από γονείς της δολοφονημένης γυναίκας οι οποίοι προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν να πάρει μαζί του το παιδί. Τα ίχνη του δολοφόνου μαζί με το ανήλικο αγοράκι χάθηκαν τότε για 17 ολόκληρες ημέρες. Ο παππούς του μικρού Φοίβου, Χαράλαμπος Μαυρομάτης έκανε πολλές εκκλήσεις προκειμένου ο δολοφόνος να επιστρέψει το παιδί, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν έστω και την παραμικρή πληροφορία για τον αλλοδαπό εγκληματία που θα οδηγούσε στη σύλληψή του.

Τελικά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε ισόβια για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Δολοφονία 43χρονης φαρμακοποιού: «Δεν είχαμε θέματα ως ζευγάρι»

Βελβεντό Κοζάνης, Ιανουάριος 2016: Σκότωσε τη σύζυγό του ενώ τα παιδιά τους κοιμούνταν και την έθαψε σε χωράφι του

«Μόλις σταμάτησε να αναπνέει, πήγα στο διπλανό δωμάτιο για να δω αν είχαν ξυπνήσει τα παιδιά. Κοιμόντουσαν, ενώ και οι γονείς μου που ήταν στο κάτω διαμέρισμα δεν είχαν ακούσει τις φωνές της. Έπειτα σκέφτηκα πως θα εξαφανίσω το πτώμα» ανέφερε στην προανακριτική κατάθεσή του στους Αστυνομικούς ο σύζυγος και δράστης της δολοφονίας της 37άχρονης Ανθής Λινάρδου, Αναστάσιος Τσιουχάρας.

Ο 40χρονος αγρότης πνίγει την 37χρονη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου, πάνω σε έναν ακόμη διαπληκτισμό, την ώρα που τα τρία παιδιά της οικογένειας βρίσκονται στα δωμάτιά τους.

Η Ανθή ήθελε να χωρίσουν, εκείνος όχι. «Θόλωσα» ισχυρίζεται ο συζυγοκτόνος στο δικαστήριο. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις συνέπειες, φορτώνει τη σορό της σε φορτηγάκι και τη θάβει στο χωράφι του, μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό όπου έμεναν.

Η Ανθή Λινάρδου

Η Ανθή Λινάρδου

Στη συνέχεια συμμετέχει στις έρευνες και δηλώνει συντετριμμένος από την εξαφάνιση της γυναίκας του. Τον Σεπτέμβριο του 2016 καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και έναν χρόνο για περιύβριση νεκρού.

Κάτω Πατήσια, 25 Ιουνίου 1987: Στραγγάλισε και τεμάχισε τη 18χρονη σύζυγό του Ζωή

Αριστερά ο δολοφόνος και δεξιά η Ζωή Γαρμάνη

Αριστερά ο δολοφόνος και δεξιά η Ζωή Γαρμάνη

Τα ξημερώματα της 25ης Ιουνίου του 1987 ένας συλλέκτης που έψαχνε στους κάδους σκουπιδιών στα κάτω Πατήσια για γραμματόσημα, ήρθε αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Σε μια από τις σακούλες ανακάλυψε ανθρώπινα μέλη! Δράστης ήταν ο Παναγιώτης Φραντζής, 27 ετών. Θύμα, η 18χρονη σύζυγός του, Ζωή Γαρμανή, το πτώμα της οποίας βρέθηκε διαμελισμένο σε 11 κομμάτια.

«Βγήκα εκτός εαυτού. Τα ‘χασα και δεν ήξερα τι έκανα. Την άρπαξα και την έσπρωξα με δύναμη στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας το κεφάλι της, το οποίο έβγαλε και αίματα. Βρισκόμουνα, όπως αντιλαμβάνεστε σε πλήρη σύγχυση. Η Ζωή ήταν κάτω. Πλησίασα για να δω αν αναπνέει κι αν έχει σφυγμούς. Πιάνοντας το χέρι της, διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμούς. Ήταν νεκρή», ομολόγησε ο δράστης. 

Ο ιατροδικαστής όμως είχε άλλη άποψη, καθώς μετά την εξέταση του πτώματος αποφάνθηκε ότι ο θάνατος της κοπέλας είχε προκληθεί από ασφυξία. Ο δράστης την είχε στραγγαλίσει με τα χέρια του, ενώ και στο σώμα του ίδιου υπήρχαν σημάδια πάλης που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η κοπέλα είχε προσπαθήσει να τον απωθήσει. Στη συνέχεια, αφού διαπίστωσε τον θάνατο της γυναίκας του, ο Φραντζής αποφάσισε να εξαφανίσει το πτώμα και να ισχυριστεί ότι  Ζωή τον εγκατέλειψε. Μετέφερε το άψυχο σώμα στη μπανιέρα και άρχισε να το τεμαχίζει με ένα κρητικό μαχαίρι, σουβενίρ από ταξίδι και ένα σφυρί.

Φιλοθέη, Σεπτέμβρης 2008: Τσιμέντωσε την 36χρονη σύζυγό του Παναγιώτα Μαζαράκη

Ο Γιάννης Κατσιλάμπρος και η σύζυγός του Παναγιώτα Μαζαράκη

Ο Γιάννης Κατσιλάμπρος και η σύζυγός του Παναγιώτα Μαζαράκη

Ο Γιάννης Κατσιλάμπρος τον Σεπτέμβρη του 2008, σκότωσε την όμορφη σύζυγό του, και αργότερα την έθαψε στο πάρκο Πικιώνη. Μάλιστα, είχε προσλάβει και ιδιωτικό αστυνομικό, στην προσπάθειά του να θολώσει τα νερά, προκειμένου να τον βοηθήσει στον τάχα εντοπισμό της…εξαφανισμένης του συζύγου! Μάλιστα, όπως είχε διαπιστωθεί τότε, ο δράστης δεν είχε διστάσει να προτείνει στους γονείς της άτυχης κοπέλας να πάνε στο αστυνομικό τμήμα, και να δηλώσουν την εξαφάνισή της! 

Τελικά, ένα τηλεφώνημα γείτονα της σε γνωστό του αστυνομικό αποτέλεσε την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Η πληροφορία που έφτασε στο Τμήμα Δίωξη Ανθρωποκτονιών ανέφερε: «ο άνδρας της κάτι ξέρει, ψάξτε το»

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο λόγος που οδήγησε σε αυτήν την πράξη ήταν η επιμονή της άτυχης 36χρονης να της μεταβιβαστεί ένα ποσό από την επικαρπία του σπιτιού που διέμεναν, όταν ο Κατσιλάμπρος της είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να χωρίσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top