Wembley: 50 χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον τελικό με τον Άγιαξ

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό γιορτάζεται από τους Πράσινους

Ομόνοια: Στα «πράσινα» το συντριβάνι προς τιμήν του Παναθηναϊκού

Ήταν απόβραδο του Ιουνίου του 1971. Ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας, του Δομάζου, του Αντωνιάδη, του Καμάρα αγωνιζόταν κόντρα στον θρυλικό Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, το Κρόιφ, του Σουρμπίρ, του Άρι Χάαν.

Ήταν ο τελικός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 κι αν σήμερα (όπως κάθε χρόνο) μνημονεύουμε αυτή την ημέρα, είναι (και) γιατί ακόμα 50 χρόνια μετά, ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα συλλόγου δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Ομόνοια: Στα «πράσινα» το συντριβάνι προς τιμήν του Παναθηναϊκού

Η ΑΕΚ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά μέχρι εκεί. Και ο Παναθηναϊκός δυο ακόμη φορές έφτασε στο κατώφλι του τελικού, αλλά έχασε το δρόμο στους ημιτελικούς

Το θρυλικό στάδιο της Αγγλίας το Γουέμπλεϊ φιλοξένησε τον τελικό της διοργάνωσης. Εκείνη τη βραδιά δεν έπεφτε καρφίτσα.  83.179 θεατές είδαν τον Άγιαξ να ανοίγει από νωρίς (στο 5ο λεπτό) το σκορ με τον Φαν Ντάικ.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού 50 χρόνια πριν στο Wembley

Η ομάδα του Παναθηναϊκού 50 χρόνια πριν στο Wembley

Ο ασυναγώνιστος, εκείνη την εποχή Άγιαξ, διπλασίασε τα γκολ του, όταν ένα σουτ του Άρι Χάαν βρήκε τον Άνθιμο Καψή και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, στο 85’. 

Μισό αιώνα μετά, η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό γιορτάζεται από τους Πράσινους (κυρίως) σαν να είχαν κατακτήσει το τρόπαιο, όταν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν πάει σε δυο και τρεις τελικούς, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης για παράδειγμα η Ρεμς και η Βαλένθια που έχουν να θυμούνται από δυο συμμετοχές. 

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top