400 χρόνια από το πρώτο ταξίδι Άγγλων για να φτιάξουν αποικία στην Αμερική

Σπάνιο βίντεο από το συμβολικό ταξίδι του Mayflower II το 1957

Το Mayflower II ήταν ρέπλικα του πλοίου του 17ου αιώνα που το 1620 μετέφερε τους πρώτους Άγγλους στον «Νέο Κόσμο» για να δημιουργήσουν μία νέα αποικία στην Αμερική.

Το πρώτο Mayflower έκανε το ταξίδι του 400 χρόνια πριν σαν σήμερα σηματοδοτώντας την αρχή της δημιουργίας των ΗΠΑ. Μετά από 10 εξαντλητικές εβδομάδες στη θάλασσα, το πλοίο με τους 102 επιβάτες έφτασε στην Αμερική, ρίχνοντας άγκυρα κοντά στo Cape Cod, το ακρωτήριο της Μασαχουσέτης, στις 11 Νοεμβρίου 1620.

Μετέφερε Άγγλους Πουριτανούς, γνωστοί σήμερα ως Προσκυνητές, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να προσεύχονται ιδιωτικά στην Αγγλία και αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον. 

Το 1608, έφυγαν από την Αγγλία για την Ολλανδία, όπου μπορούσαν να εκδηλώσουν ελεύθερα την πίστη τους. Αφού έμειναν εκεί μέχρι το 1620, ορισμένοι από τους Πουριτανούς αγόρασαν σκάφη για να διασχίσουν τον Ατλαντικό για την Αμερική, την οποία θεωρούσαν «νέα Γη», και όπου ίδρυσαν την αποικία του Πλύμουθ.

Οι Προσκυνητές αρχικά ήλπιζαν να φτάσουν στην Αμερική στις αρχές Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας δύο πλοία, όμως οι συνθήκες τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα, το Mayflower.

Φτάνοντας τον Νοέμβριο, έπρεπε να επιβιώσουν απροετοίμαστοι μπροστά έναν σκληρό χειμώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι μισοί από τους Προσκυνητές που έφτασαν, να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου χειμώνα στο Πλύμουθ.

Χωρίς τη βοήθεια των ντόπιων αυτόχθονων πληθυσμών για να τους διδάξουν τη συλλογή τροφίμων και άλλες δεξιότητες επιβίωσης, όλοι οι άποικοι μπορεί να εξαφανίστηκαν.

Τον επόμενο χειμώνα, γιόρτασαν την πρώτη εποχή του θερισμού της αποικίας μαζί με τους αυτόχθονες, η οποία έγινε η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών, γνωστή ως «Thanksgiving».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή εκείνη υπήρχαν 26 πλοία που έφεραν το όνομα «Mayflower», χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό γιατί το όνομα ήταν τόσο διάσημο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top