Τρία χρόνια χωρίς τον Μίνωα Κυριακού

Το μεγάλο κενό που άφησε στον χώρο των ΜΜΕ μένει δυσαναπλήρωτο

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απώλεια του Ιδρυτή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Μίνωα Κυριακού. Το μεγάλο κενό που άφησε στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, του Αθλητισμού και της Ναυτιλίας, παραμένει δυσαναπλήρωτο.

Ο Μίνως Κυριακού μεγαλούργησε στο χώρο του ελληνικού εφοπλισμού και των μέσων ενημέρωσης.  Ίδρυσε δεκάδες επιχειρήσεις και ασχολήθηκε ενεργά με τη διοίκηση του Αθλητισμού. Διακρίθηκε όμως κυρίως για το ήθος του. 

Γόνος ναυτιλιακής οικογένειας, άρχισε το μεγάλο του ταξίδι στον τομέα της ναυτιλίας από τα 17 του χρόνια. Από τη δεκαετία του '80 ασχολήθηκε ενεργά με τα εθνικά θέματα, ως θεμελιωτής του Ιδρύματος Αιγαίου.  

Καινοτόμος στον χώρο των ΜΜΕ

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού μπήκε δυναμικά στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1, ο οποίος γρήγορα έγινε από τους κορυφαίους ελληνικούς ενημερωτικούς σταθμούς. Το 1989, ο Μίνως Κυριακού έγινε ένας από τους θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας την τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Τρία χρόνια χωρίς τον Μίνωα Κυριακού

Μίνως Κυριακού - Νίκος Φώσκολος στην κοπή πίττας «Λάμψη» & «Καλημέρα ζωή» το 1999/ NDP Photo Agency

Τα παιδιά του πάντα στο πλευρό του

Στο πλευρό του, είχε πάντοτε τα τρία του παιδιά. Τον Ξενοφώντα, την Αθηνά και το Θοδωρή, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του ΑΝΤΕΝΝΑ, ακολουθώντας τα βήματά του. 

Μεγάλη προσφορά και στον αθλητισμό

Το 1997 ο Μίνως Κυριακού ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρεια». 

Παλιός αθλητής του Πανελληνίου και ο ίδιος, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2004 έως το 2009.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top